Asgari ücreti bin 300 lira yaptık

Asgari ücreti bin 300 lira yaptık

"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu: "İşin ağırlığına ve riskine göre asgari ücrette de farklılıklar olacak'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, ihracata yönelik desteklerin devam edeceğini belirterek, "Çiftçilerimize yönelik desteklerimiz de devam edecek. Bugüne kadar verdiğimiz desteklerin yanına ilave destekler olacak" dedi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde ziyaretlerine devam eden Çavuşoğlu, Kepez ilçesinde Yeni Hal Camisi'ndeki sabah namazının ardından, Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali'ne geçti.

Haldeki esnafı ziyaret ederek, istek ve sorunlarını dinleyen Çavuşoğlu, esnafın varilde yaktığı ateşte bir süre ısındı. Hal esnafı Çavuşoğlu'na, meyve ve aşure ikram etti.

Halde esnafla kahvaltı yapan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, bu sene çiftçinin daha fazla üreteceğini ve daha fazla para kazanacağını söyledi.

Farklı alanlarda önemli desteklerinin olacağını vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"İhracata yönelik desteklerimiz devam edecektir. Çiftçilerimize yönelik desteklerimiz de devam edecek. Bugüne kadar verdiğimiz desteklerin yanına ilave destekler olacak. Bazı girdilerdeki maliyeti düşürmek için KDV'yi sıfırlıyoruz, yemde, gübrede... Yine seralara yönelik desteklerimiz artarak devam edecek. Elektrik ücretini, ticari tarifeden sulama suyu tarifesine düşürüyoruz. Sigorta kapsamını genişletiyoruz ki çiftçilerimiz tüm ürünlerini sigorta ettirebilsin. Hasar olduğu zaman da sigorta hepsini karşılayabilsin."

- "Asgari ücreti bin 300 lira yaptık"

Toplumun her kesimine desteklerinin olduğunu belirten Çavuşoğlu, çiftçiye de önemli desteklerin artarak devam edeceğini vurguladı.

Asgari ücreti de artırarak, bin 300 liraya çıkardıklarının altını çizen Çavuşoğlu, "İşin ağırlığına ve riskine göre asgari ücrette de farklılıklar olacak. Ağır işlerde çalışan kardeşlerimizin aldığı ücret de daha fazla olmalı, masa başında çalışanla burada halde sandık taşıyan bir olmamalı" diye konuştu.

Çavuşoğlu, Ankara'da her zaman çiftçinin hakkını savunduklarını ifade ederek, "Ben de çiftçi çocuğuyum, koyun, keçi var, hala yaylaya göçüyoruz. Seralarda fiyatlar düşük olduğu zaman babamdan fırça yiyoruz. Bu bizim özümüzdür, nereden geldiğimizi unutmayız. Biz çiftçi kardeşlerimizle her zaman birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Antalya'ya son 14 yılda yaptıkları hizmetlerin daha fazlasını yapacaklarını anlatan Çavuşoğlu, vatandaşa hizmet için önemli projelerinin olduğunu sözlerine ekledi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.