Asgari Ücret'e zam geldi mi? Asgari Ücret ne kadar olacak?

Asgari Ücret'e zam geldi mi? Asgari Ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca Asgari Ücretli merakla zam haberleri bekleyişinde. Vergi Dilimi konusunda beklentileri karşılanan Asgari Ücretliler zam müjdesi bekliyor. Zam konusunda son dakika gelişmeleri ve Asgari Ücretin son durumu haberimizin içeriğinde....

Asgari Ücret 2017 yılında ne kadar olacak? Asgari Ücrete zam var mı? Asgari Ücret ne kadar zamlanacak? gibi sorular milyonlarca asgari ücretlinin internette en çok aradığı konular arasında bulunuyor. Vergi Dilimi ile müjdeli haberleri alan Asgari Ücretli, zorlu hayat koşulları içinde biraz daha rahat edebilmek için zam haberi bekliyor. Vergi Dilimi kesintisi için harekete geçen hükümet, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında 70 TL'lik kesintiden Asgari Ücretli'nin etkilenmemesi için çalışmalarını yaptı ve Asgari Ücretli'den kesinti olmamasını sağladı.

Peki Asgari Ücretli zam alacak mı? 2017'de zam var mı? Bu konuda açıklamalar neler?

Asgari Ücret 2017'de zamlanacak mı?

"2016 Ücret ve Yan Haklar Araştırmaları"na göre, 2017 yılında asgari ücretli bir miktar maaş zammı alacak. Farklı sektörlerde farklı zamlar masada. En çok zam alması beklenen sektör yüzde 12.2 ile çağrı merkezleri olacak. En Düşük zam ise yüzde 7.8 ile yatırım ve finansal kiralama sektörü olarak karşımıza çıkıyor.

Agari ücretlinin zammı birden mi olacak? yoksa zamana mı yayılacak? henüz bilinmiyor. Bu konuda hükümetin çalışmaları olduğu biliniyor, fakat henüz resmi bir açıklama gelmiş durumda değil.

Asgari Ücret konusunda hükümetten gelen tek açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Müezzinoğlu'nun açıklaması da zam ile ilgili değil, vergi dilimi ile ilgili oldu. Asgari Ücret'in 1.300 TL'nin altına düşeceği söylentileri üzerine Müezzinoğlu;

Gerek asgari ücretlilerimiz, gerekse asgari ücretli olmayıp da ekim ayında girdikleri vergi dilimleri dolayısıyla ellerine net geçen maaşı bin 300 liranın altına inenler dahil sayın başbakanımızın kamuoyuna verdiği söz üzerine hiç kimse bin 300 liranın altında maaş almayacak"  ifadelerini kullandı.

Zamlar ile ilgili yeni gelişmeler olduğu an sizleri bilgilendireceğiz.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum