Asgari Ücret ne kadar zamlanacak? 2017'de Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari Ücret ne kadar zamlanacak? 2017'de Asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca Asgari Ücretli çalışanın gözü kulağı gelecek zam haberlerinde. Kimin maaşı ne kadar zamlanacak? Asgari Ücretli bu sene ne kadar zam alacak? 2017'de asgari ücret ne kadar olacak? gibi sorular yanıt buldu.

Zorlu yaşam koşulları, artan fiyatlar gibi etkenler Asgari Ücretli'nin gözünü gelecek zam haberlerine çevirmiş durumda. 2017'de pek çok farklı meslek grubunun olduğu gibi Asgari Ücret ile çalışanların da maaşlarında artış olacak. Ak Parti'nin yaptığı çalışma ile Ekim, Kasım ve Aralık Ayı'nda 70 TL'lik kesintilerin de sona ermesi bekleniyor. Tabi bu konudan ayrı olarak Asgari Ücret de zamlanacak. Peki bu konuda yapılan çalışmalar neler? Asgari ücret ne kadar artacak?

2017'de Asgari Ücret ne kadar artacak?

2017 yılında Asgari Ücet ile çalışanların genel olarak ne kadar zam alacakları henüz belirlenmiş durumda değil. Fakat belirli sektörlerde belirli artışlar bekleniyor Çağrı Merkezlerinde çalışanlar 2017'de Asgari Ücret Zammından en fazla etkilenen kişiler olması bekleniyor. Bu sektörde artış oranı %12'leri geçecek.

En düşük zam alacak olan sektör ise 7.8 ile yatırım ve finans sektörü olacak.

En düşük ve en yüksek zam oranlarında baktığımızda Asgari Ücretlile 2017'de hatırı sayılır bir zam alacak.

Asgari Ücret'in düşmesi söz konusu mu?

Asgari Ücret ve Vergi Dilimi konusu uzun zamandır gündemde. Fakat Hükümet yaptığı çalışma ile bu duruma da formül buldu. Konu ile ilgili konuşan Bakan Mehmet Müezzinoğlu;

"Gerek asgari ücretlilerimiz, gerekse asgari ücretli olmayıp da ekim ayında girdikleri vergi dilimleri dolayısıyla ellerine net geçen maaşı bin 300 liranın altına inenler dahil sayın başbakanımızın kamuoyuna verdiği söz üzerine hiç kimse bin 300 liranın altında maaş almayacak" ifadeleri ile Asgari ücretlinin içini rahatlattı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.