Asgari Ücret 2017'de zamlanacak mı? Asgari ücret ne kadar zamlanacak?

Asgari Ücret 2017'de zamlanacak mı? Asgari ücret ne kadar zamlanacak?

Memura ve Emekliye gelmesi beklenen zamlardan sonra, Asgari Ücretli çalışanlar gözlerini kendi maaşlarına çevirmiş durumda. 2017'de zam bekleyen Asgari Ücretlilerin taleplerine ilk yanıt sendikalardan geldi.

Ocak 2017 itibari ile pek çok meslek grubuna farklı zamlar konuşuluyor. Bunlardan en çok merak edilenleri ise Asgari Ücretli çalışanların zam alıp almayacağı oldu. Memur ve Emekliye 2017 zammı konuşulurken, Asgari Ücretli'nin durumu biraz daha farklı. 1 300 Liranın altına düşülüp düşülmeyeceği konuşulan Asgari Ücret'in ne kadar zam alacağı konusundan sendikalardan ilk işaretler gelmeye başladı.

Bu sene yapılacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinin son derece çetin geçmesi bekleniyor. Görüşmelerde Asgari Ücretliyi Türk-İş sendikası temsil edecek. Pazarlık masasında Asgari Ücretlinin yaşadığı zorluklar, enflasyon, Dövizdeki artış gibi detayların konuşulacağı söyleniyor.

Bu yıl Türk-İş'in asgari ücretli için isteyeceği rakam 1 600 TL olarak belirlendi.

Konu ile ilgili konuşan Türk-İŞ sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay; "Asgari ücrette bu yıl yapılacak artış, geçen yılın gerisinde kalmamalı diye düşünüyoruz. Bizim bu düşüncemizi TÜİK'in geçen yıl komisyona sunduğu bir işçinin net yaşam maliyeti rakamı da destekler nitelikte. Devletin kurumuna göre, tek bir işçinin yaşama maliyeti geçen yıl net bin 600 liraydı. Bu rakam bu yıl en az yüzde 10 artacak ama biz asgari ücrette 2017 için bu rakama imza atmaya hazırız. Bu işi fazla uzatmaya gerek yok, bize TÜİK'in geçen yıl komisyona sunduğu net bin 600 lirayı versinler bu iş bitsin." ifadelerini kullandı.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.