Asgari Ücret 2017'de ne kadar zam alacak? Asgari Ücret Son Dakika Zam Haberleri

Asgari Ücret 2017'de ne kadar zam alacak? Asgari Ücret Son Dakika Zam Haberleri

2017 yılında pek çok gelir grubu zam haberleri bekliyor. Memur ve Emeklilerin ardından, Asgari Ücretliler de kendilerine 2017'de gelecek zamları merak ediyor. Asgari Ücretlinin 2017 zamları ne kadar olacak? merak konusu oldu.

2017 Yılına yaklaştığımız şu günlerde en büyük merak konusu gelir gruplarının zamları oldu. Ülkedeki en büyük gelir gruplarından olan Asgari Ücretli'nin zamları da merak konusu olmuş durumda. Dövizin durumu, pahalı fiyatlar derken Asgari Ücretli zorlu hayat koşullarından dolayı ısrarla zam bekliyor.

Hükümetin daha önce yaptığı çalışmalar ile Ekim, Kasım ve Aralık'ta gerçekleşen 70 TL'lik kesinti ortadan kalkıyor. Fakat bu da Asgari Ücretli'nin beklentisini karşılamış durumda değil. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, geçtiğimiz haftalarda bir çağrı yaparak Asgari Ücret'in 2017'de 1.600 TL olması gerektiği çağrısını yapmıştı. Her ne kadar böyle bir karar verilebilmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu sonucu beklense de, o dönem de hükümet yetkilileri bu çağrıya sıcak bakmamıştı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan önce konuşulan rakamlar her ne kadar 1.600 TL olsa da, tahmini olarak 1.400 TL gibi bir ücret son anlaşılan nokta olacak. Bu konuda hükümet yetkililerinden Bakan Nihat Zeybekci'den şu şekilde bir açıklama gelmişti;

"Bir taraftan zeytini silkelerken dikkat etmek lazım, dalını budağını kırmamak lazım ki seneye zeytin verebilsin, alanı da korumak lazım. O anlamda şimdi Türk ekonomisi olarak bizim Türkiye olarak dikkat etmemiz gereken şey şu. Milli gelirine oranla dünyada en yüksek asgari ücret olan bir ülkedeyiz. Bundan şikayet etmek için söylemiyorum ama buna da dikkat etmemiz lazım. İstemenin sonu yok."

Asgari Ücret Komisyonu toplantıları 2017'de Asgari Ücret zamlarını belirleyecek. Belirlenen oranları ve son gelişmeleri anında sizlere ileteceğiz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum