ASELSAN'dan Suudi şirketlerle işbirliği

ASELSAN'dan Suudi şirketlerle işbirliği

ASELSAN ile Suudi Arabistan'ın Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kral Abdulaziz Şehri Bilim ve Teknoloji Kurumu (KACST) ve Suudi yatırım şirketi TAQNIA Savunma ve Güvenlik Teknolojileri (DST) arasında mutabakat muhtırası imzalandı.

ASELSAN'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, anlaşma KACST Başkanı Prens Dr. Turki Bin Saud Bin Mohammad Al Saud,  TAQNIA Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Şirketi Genel Müdürü Dr. Hamad Alyousefi veASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Şener tarafından, Suudi Arabistan Türkiye Büyükelçisi Yunus Demirer'in de katılımıyla Riyad'da imzalandı.

Prens Dr. Turki Bin Saud Bin Mohammad Al Saud, imzalanan mutabakat muhtırasının Suudi Arabistan'daki teknoloji ve yenilikler üzerinde pozitif bir etki yaratacağını ve bu anlaşmanın önemli bir stratejik işbirliğinin başlangıcı olduğunu belirtti. ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Şener de yapılacak işbirliğinin Suudi Arabistan'ın savunması ve güvenliğine katkıda bulunacağını kaydetti.

İmzalanan mutabakat muhtırası kapsamında, KACST, TAQNIA Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Şirketi ve ASELSAN arasında devlet makamları ve diğer kurum ya da kuruluşlarla koordineli şekilde işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.