Aselsan, Ogs'lerin Bakımını Yapacak

Aselsan, Ogs'lerin Bakımını Yapacak

OTOYOL ve Boğaz Köprüleri ücret toplama istasyonlarındaki otomatik geçiş sistemlerinin bakım, onarım ve servisi için imza atıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü ile ASELSAN arasında otoyol ve Boğaz Köprüleri ücret toplama istasyonlarındaki otomatik geçiş sistemlerinin bakım, onarım ve servis işinin yaptırılması, bu kapsamdaki yedek parça temini ve ihtiyaç duyulan yazılım değişikliklerinin gerekli personelle yaptırılması kapsamında sözleşme imzalandı.
 
18 milyon TL tutarındaki sözleşme Kapsamında, Karayolları 1,2.,4.,5.,6 ve 9'uncu Bölge Müdürlüklerine bağlı 96 adet Ücret Toplama İstasyonu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki Ana Kontrol Merkezindeki Otomatik Geçiş Sistemine ilişkin birimlerin 3 yıl boyunca Bakım, onarım, yazılım geliştirme, yedek parça teminini sağlayacak.
 
ASELSAN’ın Kartlı Geçiş ve Otomatik Geçiş sistemlerinin uzun süreden bu yana Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başarıyla kullanıldığı ifade edildi. Sistemin tüm işletme altyapısı da ASELSAN tarafından kurulurken, geçişlerin kontrol ve kayıtları ile ihlal raporları bu sistemler tarafından otomatik üretiliyor.
 
ASELSAN Ücret Toplama Sistemlerinin; Karayolları Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Bankalar, PTT, Gelirler İdaresi Başkanlığı vb. birimler ile elektronik bağlantısı bulunuyor. Sistem, Karayolları Genel Müdürlüğünün talep ettiği tüm işletme bilgi ve raporlarını üretiyor. ASELSAN, ürettiği gelişmiş ücret toplama sistemleri ve bu alanda verdiği hizmetlerle bir otoyol ücret toplama işletmesini tümüyle üstlenebilecek altyapıya sahip bulunuyor.
 
ASELSAN, 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren geçerli olan yeni organizasyon yapısı ile sivil alandaki projelerinden de yer aldığı yeni bir sektör başkanlığı oluşturdu. Ulaştırma, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemleri (UGES) Sektör Başkanlığı, Geleceğin Enerji Projeleri, Milli Tren, Yüksek Hızlı Tren, Milli Metro, Elektrikli Arabalar, Akıllı Yol Sistemleri, Akıllı Ücret Toplama Sistemleri ve Güvenlik Sistemleri projelerine odaklanarak çalışmalarına hızla başladı.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.