Arvasi, Teyran ve Said Nursi'nin izinden yürüyoruz

Arvasi, Teyran ve Said Nursi'nin izinden yürüyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'da konuştu

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bilgelik Seyit Fehim Arvasi'dedir, bilgelik Fekiye Teyran'dadır, bilgelik Said Nursi'dedir, bilgelik Seyit Abdulhakim Arvasi'dedir. Biz onlardan ders aldık, onların izinden yürüyoruz" dedi.
 
Partisinin Van'da düzenlenen 5. Olağan Kongresinde konuşan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"İşte biz bu inançla yola çıktık. Sayın Cumhurbaşkanımızda 'çözüm sürecinin takipçisi olacağız' dedi. Her türlü gayreti göstereceğiz, çözüm süreci tek taraflı yürüyen bir süreç değildir. Çözüm süreci milletimizin malıdır, milletimizin bütün kesimleriyle birlikte yürütülecektir. Önümüzde kararlı bir şekilde takip ettiğüniz bir yol haritası var. Bir daha anneler ağlamasın, bir daha kardeşi kardeşe kırdırmamak için hep birlikte yürüyeceğiz. 
İkinci hedefimiz milletimizin topyekun kalkınmasıdır. 1999'da Kocaeli'nde deprem olduğunda ülkenin başbakanı Ankara'dan Kocaeli'ye gidememiştir. Ama biz Van'da depremi yaşadığımızda, 9 Kasım depreminde Van'daydım. 25 hinden fazla konutu inşa ettik, yepyeni hir Van inşa ettik. Van bunu anlar. 
 
Bilgelik Van'dadır bilge olmak isteyen vana gelsin. Bilgelik Seyit Fehim Arvasi'dedir, bilgelik Fekiye Teyran'dadır, bilgelik Said Nursi'dedir, bilgelik Seyit Abdulhakim Arvasi'dedir. Biz onlardan ders aldık, onların izinden yürüyoruz." 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.