Artvin Günleri Feshane’de başlıyor

Artvin Günleri Feshane’de başlıyor

Bu yıl ikincisi düzenlenen Artvin Tanıtım Günleri 16-19 Nisan tarihleri arasında Feshane Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Artvin Valiliği, Artvin Vakıfları, Federasyonları ve Dernekleri, Artvin’i ikinci kez İstanbul’a taşıyor. 16-19 Nisan tarihleri arasında Feshane Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Artvin Tanıtım Günleri, İstanbul’daki Artvinlileri, memleket hasreti çekenleri ve Artvin kültürüne ilgi duyanları bir araya getirecek. Artvin, siyasetçileri, bürokratları, sanatçıları, akademisyenleri, sporcuları, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve halkın desteğiyle gerçekleşecek Artvin Tanıtım Günleri’nde camileri, kiliseleri, kaleleri ve kemer köprüleriyle bölgede yaşamış bütün uygarlıkların izlerini taşıyan Artvin, İstanbul’da canlandırılacak. Artvinliler, Yusufeli’nden Arhavi’ye, Borçka’dan Hopa’ya, Ardanuç’tan Murgul ve Şavşat’a uzanan yedi güzel ilçesi ve 3 bin 900 metreye kadar çıkan sıradağların eteklerinde kurulan yaylaları, köyleri ve şelaleleriyle memleket hasretini Feshane’de giderecek.

ARTVİN TANITIM GÜNLERİ MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

İnsan eli değmemiş ormanları, bin bir çeşit nadide bitkiden oluşan florası ve faunası, ender rastlanan kelebek türleri, yırtıcı kuşların göç yollarında bulunan Türkiye’nin tek biyosfer rezerv alanı, yöre insanının adalet duygusunu gösteren boğa güreşleri, saf Kafkas arılarının ürettiği şifa kaynağı “Macahel” balı, ormanların içinde gizli kalmış Karagölleri, Cehennem Deresi kanyonu, Çoruh nehri ve Barhal çayında rafting, Kaçkar ve Karçal dağları ile Artvin Tanıtım Günleri, misafirlerini bekliyor.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.