Artuklu Üniversitesi’nde sertifikalı Süryanice ve İbranice kursu

Artuklu Üniversitesi’nde sertifikalı Süryanice ve İbranice kursu

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Süryani Dili ve Kültürü Anabilim Dalı tarafından mart ayında sertifikalı Süryanice ve İbranice kursları açılacağı bildirildi.

Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın konuya ilişkin verdiği bilgiye göre Süryanice ve İbranice dillerine kayıt yapacak kursiyerlerin talepleri doğrultusunda dersler hafta sonu, hafta içi mesai saatlerinde ve mesai saatleri dışında verilecek. Başlangıç seviyesinde verilecek dersler 3 ay süreyle devam edecek.
Süryanice kursun anlatım dili Arapça ve Süryanice, İbranice kursun anlatım dili ise İngilizce ve İbranice olacak. Kursa katılan öğrenciler kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı oldukları takdirde, enstitü tarafından verilecek sertifikaları almaya hak kazanacaklar.

Katılımcıların, bu dillerin konuşulduğu coğrafyada benzersiz kültürel eğitim şartlarında dil öğrenme imkânını yakalayacağını belirten Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Yıldırım, “Sami dil ailesinin mensubu olan Süryanice ve İbranicenin Turabdin bölgesinin ana kültür öğelerinden biridir. Mardin Artuklu Üniversitesi bu dilleri kendi anavatanlarında akademik çatı altında himaye etme çabası içinde." dedi.

Yaşayan Diller Enstitüsü'nün en önemli araştırma alanının başında gelen dil konusuna fedakâr bir titizlik ve gayret içinde bulunduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ise "Süryanice ve İbranice Mardin ve Mezopotamya tarihinin ve kültürünün bir parçasıdır. Mart ayında açılacak sertifikalı dil kurslarımız bu dillere dair yaptığımız akademik çalışmalarımızdan daha geniş bir kitlenin istifade etmesinin yolunu açacak ve bu coğrafyanın dillerini öğrenmek isteyenlere büyük bir imkân sunacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kurs başvuruları ve ilgili resmi işlemler Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından gerçekleştirilecek. Dersler haftada dört saat olmak üzere Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük binası sınıflarında dil bilimi alanında uzman öğretim üyeleri tarafından verilecek.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.