''Artık tadarak değil tıklayarak satın alıyoruz''

''Artık tadarak değil tıklayarak satın alıyoruz''

n11.com’un İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İzi Adato, Türkiye genelinde e-ticarete kattıkları 30 bin KOBİ’nin, sadece elektronik ürünlerden değil çok farklı kategorilerden de ciddi satış hacmine ulaştıklarına dikkat çekti.

izi,jzkwz9zfhkk1m5fu61xziw.jpg

n11.com’un İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İzi Adato, toplamda platform üzerinden 100 bin litre zeytinyağı satılırken sadece 1 günde 2 ton mandalina ve 150 kilo baklava satışı yapıldığını belirtti. 

2015 yılının ilk yarı dönemini 30 bin kayıtlı mağaza, 26 milyon kayıtlı ürün, 5 milyona yakın üye, toplamda 137 milyon ziyaret sayısı ile tamamlayan n11.com,  birçok elektronik ve tekstil ürününün yanı sıra 6 ton narenciye, 6.5 ton çiğ köfte ve 100 bin litre zeytinyağı satışı gerçekleştirirken, sadece 1 günde 2 ton mandalina ve 150 kilo baklava satışı yaptı. 

KOBİ'LER E-TİCARET'LE ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR
Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) “Türkiye e-Ticaret Pazar Büyüklüğü 2014” raporuna göre ülke ekonomisinin nispeten yavaş büyüdüğü bir dönemde, elektronik ticaret hacminin ve perakende harcamaları içerisindeki payının güçlü bir artış gösterdiğine dikkat çeken İzi Adato, internetin insanların hayatını kolaylaştırmasının yanı sıra ülke ekonomisinin belkemiği KOBİ’lerin de geleneksel satış kanallarıyla ulaşamadıkları kitleye, n11.com’un pazarlama ve bilişim altyapısı desteği ile ulaşarak e-ticaretin farkını yaşadıklarını belirtti.

Güçlü bir pazarlama, daha gelişmiş bir altyapı ve eğitim ile beraber Anadolu’da büyük hacimlerde üretilen ürünlerin Türkiye'nin tüm bölgelerine ulaştırılması mümkün diyen Adato, “ Platformumuzda bulunan Gaziantep, Ankara, Adana, İzmir, Antalya ve Samsun gibi 81 farklı ildeki satıcılar, lokasyondan bağımsız olarak ürünlerini n11.com aracılığıyla tüm Türkiye’ye ulaştırabiliyor.

KOBİ’lere güçlü bir e-ticaret kanalı sunarken, sektörün gelişimine katkı sağlayacak aynı zamanda da tüketicinin e-ticaret eğilimini güçlendirecek önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Bu çalışmaların bir ayağı olan iş ortakları eğitimlerimizi, düzenli periyodlarla Anadolu’nun çeşitli illerinde gerçekleştiriyoruz.

Şu ana kadar Antalya, Uşak ve Gaziantep illerinde seminerler gerçekleştirdik. Bu buluşmalarımızın ardından katılımcılardan çok olumlu geri dönüşler aldık. İş ortaklarımıza e-ticareti ve satışlarını artırmanın yollarını anlatmak üzere önümüzdeki dönemde de farklı illerde düzenleyeceğimiz seminerle Anadolu’daki yerel işletmeleri yerlerinde ziyaret ederek e-ticaret ile tanıştırmaya, e-ticaretin KOBİ’lerin büyümesindeki önemini anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

"TADARAK DEĞİL, TIKLAYARAK ALDIK"
n11.com’un satış verilerine göre sadece 24 saat içinde 2 ton mandalina, 150 kilo baklava satışı yapıldığını belirten Adato, “İnternetin, insan hayatını kolaylaştırırken, satın alma alışkanlıklarını da değiştirdiğini görüyoruz.

Artık mandalinamızı, baklavamızı bile internetten alabiliyoruz.

Bu gelişme bize ticaretin kimlik değiştirdiğini ve bunun en büyük nedeninin de nesil değiştiren girişimci KOBİ’ler olduğunu gösteriyor.

Bugüne kadar e-ticaret kanalını kullanmamış mağazalara ücretsiz e-ticaret eğitimi vererek, Türkiye’nin e-ticaret kültürünü geliştirme yönünde adımlar atıyoruz.

Bu faaliyetler sayesinde, kayıt dışı ekonominin bir kısmının kayıt altına alınmasının yanı sıra, gerçekleşen ticaretle de devlete ciddi bir gelir sağlanmış oluyor” dedi.

ntv

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.