Artık cep telefonunuz sizi anlayacak!

Artık cep telefonunuz sizi anlayacak!

Parmağınızı akıllı cebinizin kamerasının üzerine koyun; bu uygulamayı çalıştırın ve telefonunuz ruh halinizi anlasın..

Morpholio isimli bir tasarım şirketinin ürettiği ilginç bir uygulama prototipi, iPhone'un veya Android'li akıllı telefonların, insanın ruh halini anlayabileceğini gösterdi.
 
Telefonun kamerası üzerine takılan plastik bir kapak yardımıyla kullanıcı parmağını kameranın üzerine yerleştiriyor ve ardından kamera flaşının çalıştırılması vasıtasıyla kamera parmaktaki kılcal damarlardaki kan akışını damarların renk değiştirmesi üzerinden ölçümleyebiliyor.
 
Böylece kan basıncı değerini ölçebilen uygulama, kullanıcının kalp ritmini hesaplayarak heyecanlı mı, sakin mi olduğunu veya duyduğu bir şey karşısında kalp atışının nasıl değiştiğini ölçebiliyor. Bu uygulamanın mantığı aslında insanların kan basıncını ölçen diğer akıllı telefon uygulamaları ile benzer bir yöntemi kullanıyor fakat uygulama farklı olarak daha keskin sonuçlar almak için kamera üstünü kapatan plastik bir kapak kullanıyor. Böylece kamera parmaktaki kan basıncını çok daha net seçebiliyor ve ölçüm yapabiliyor.
 
Uygulamanın pek çok kullanım alanı bulunuyor. Örneğin, online bir videoyu izlerken kullanıcılar heyecan durumlarının nasıl değiştiğini ölçmeye izin verdikleri taktirde film, dizi veya TV yayınlarının beğeni ölçümleri için yeni bir seçenek ortaya çıkmış olacak ya da bu tür bir uygulama pratik bir yalan makinesi olarak kullanılabilecek. Veya aşıkların birbirlerine gönderdikleri mesajların diğerini nasıl heyecanlandırdığını görmek için bu uygulamadan yararlanması mümkün olabilecek.
 
Uygulama şimdilik prototip aşamasında. Bakalım piyasaya hangi şartlar ve yan uygulamalarla desteklenmiş olarak çıkacak?
 
Ülke Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.