Arnavutluk'un ilk dört minareli camisi açıldı

Arnavutluk'un ilk dört minareli camisi açıldı

Arnavutluk'un ilk dört minareli camisi açıldı. Draç (Durres) kentinde üç Arnavut kardeş tarafından yaptırılan camiye, babaları Rıza Bayrami'nin adı verildi

Arnavutluk'un batısındaki Draç (Durres) kentinde, ülkedeki ilk ve tek dört minareli cami hizmete açıldı. İşadamı üç Arnavut kardeşin maddi desteği ile inşa edilen camiye, babaları Rıza Bayrami'nin adı verildi.
 
Rıza Bayrami Camisi'nin açılış törenine, Arnavutluk İslam Birliği Başkanı (Diyanet İşleri Başkanı) Skender Bruçay, Makedonya İslam Birliği Başkanı Süleyman Recepi, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Terneva, Arnavutluk ve Kuveyt meclisinden milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı.
 
Bruçay, törende yaptığı konuşmada, bu güzel eseri Arnavutluk Müslümanlarına kazandıran Rıfat, Hüseyin ve Ahmet Bayrami kardeşlere teşekkür ederken, Arnavutlar'ın maddi destekleriyle inşa edilen camilerin sayısının artmasını diledi.
Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin ardından, camide ilk ezan okundu ve kurdela kesilerek caminin açılışı yapıldı. Cami bünyesinde ayrıca, cami imamı için lojman ve caminin ihtiyaçları için sosyal tesis de hizmete açıldı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.