Arkeolojik kazılara 20 milyon lira destek

Arkeolojik kazılara 20 milyon lira destek

Kazılar ve Araştırma Dairesi Başkanı Ayaz Türkiye'nin, arkeolojik yönden çok zengin olması sebebiyle bu yıl kazı çalışmalarına 20 milyon lira ödenek aktardıklarını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, arkeolojik kazılara bu yıl 20 milyon lira ödenek aktardı. 

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar ve Araştırma Dairesi Başkanı Melik Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihte önemli medeniyetleri barındıran Türkiye'nin, arkeolojik yönden çok zengin olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak arkeolojik kazı çalışmalarını desteklediklerini belirten Ayaz, ödenek çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Arkeolojik kazıların ve koruma çalışmalarının aralık ayına kadar süreceğini anlatan Ayaz, "Bakanlığın bütçe imkanları çerçevesinde kazılara kademe kademe ödenek aktarmaya devam ediyoruz. Bu yıl kazı çalışmalarına yaklaşık 20 milyon lira ödenek aktardık ama buna ilave olarak 2016 yılının başına kadar ödenek aktarma çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.  

Ayaz, ödenekleri Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğü kaynaklarından ve Bakanlığın yatırım bütçesinden ayırdıklarını ifade etti. Ayaz, ayrıca Devlet Su İşleri, Karayolları gibi kuruluşlardan finansal kaynak ve destek aldıklarını da anlattı.

Bu destekleri de kendi mevcut ödenekleri bağlamında değerlendirdiklerini aktaran Ayaz,  "2013 yılında 1,5 milyon lira olan arkeolojik kazı ödeneğimiz 2014 yılında yaklaşık 49 milyon liraya yükseldi. Bunun yıllara göre arttığını görmekteyiz Geçen yıl çeşitli bölgelerde 519 arkeolojik çalışma gerçekleştirdik. 2015 yılı için değerlendirme, izin verme çalışmalarının Aralık ayı sonuna kadar devam edeceğini, kazı çalışmalarının 525-530'a yükselebilir" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.