Arkadaşlarım başörtü karşıtı hocalardan beni saklardı

Arkadaşlarım başörtü karşıtı hocalardan beni saklardı

Başbakanın eşi doktor Sare Davutoğlu

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Doktor Sare Davutoğlu, tıpta okurken başörtülü olduğu için hocalar görmesin diye uzun boylu arkadaşlarının arkasına saklandığını söyledi.
 
Milliyet'te yer alan röportajında Davutoğlu, başörtülü olması sebebiyle lise ve üniversitede yaşadığı zorlukları şöyle anlattı:
 
"Ben, lise sona Eskişehir Anadolu Lisesi’ne başörtülü olarak gittim. Tabii ki kapıda açıyordum. Güzel bir okulumuz, spor salonumuz vardı ama spor dersine hemen hemen hiç giremedim, çok kısa şortlarla ders yapılıyordu. Babam izin vermezdi. Annem başını yarım örter ve kısa kollu elbiseler giyerdi. Lise son zor oldu. Kapıda başınızı açmak zor geliyor çünkü bir şeye zorlanıyorsunuz. 
 
"Üniversite’ye 80’de başladım ve tümüyle başörtülü okudum. Babam okula gitmeden evvel ‘darbe oldu, askerler başörtüsünü sevmez, liseyi nasıl okudun, üniversiteyi de öyle oku’ diye beni uyardı. “Baba inşallah öyle bir durum olmaz” dedim ve okula başörtülü gittim. 
 
"Çapa’da kampüste 6 kişi başörtülüydü ve sınıfta tek başımaydım. Ben üçüncü sınıftayken başörtüsü yasakları başladı. Derse girmemeye başladım. Yasak hafiflediğinde ses çıkarmayan hocaların derslerine giriyordum, sorun çıkaran hocaların derslerinin notlarını alıyordum. Pratik dersleri başladı. Kısa boylu olmanın avantajını yaşadım. Pratik yapan grupta tesadüf uzun boylu erkek arkadaşlar vardı. Bir hoca geldiğinde ‘Sare’ diye seslenip halka yaparlardı ve beni saklarlardı.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum