Arka koltukta emniyet kemeri takmayana 92 lira ceza

Arka koltukta emniyet kemeri takmayana 92 lira ceza

Valiliklere gönderilen genelgede ticari taksi ve otomobillerde arka koltuklarda oturanların da emniyet kemeri takma zorunluluğu hatırlatılarak denetimlerin arttırılması talimatı verildi.

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgeyle ticari taksiler dahil olmak üzere otomobillerin arka koltuklarında oturanların da emniyet kemeri takma zorunluluğu olduğu hatırlatıldı, denetimlerinin artırılması istendi.

Bakanlığından valiliklere gönderilen genelgede, alınan tedbirler sonucunda ölümlü trafik kazalarının bu yıl bir önceki yıla oranla yüzde 9,8 azaldığı vurgulandı.

Ölümlü trafik kazası oranının, 2020'ye kadar yüzde 50 civarında azaltılması için yeni stratejiler belirlendiği bildirilen genelgede, daha sıkı denetimlerin uygulamaya konulacağı kaydedildi. 

"Taksi şoförleri kemer takarak yolcuya örnek olmalı"

Ticari taksiler dahil tüm otomobillerde bütün koltuklarda oturanların emniyet kemeri takmasının zorunlu olduğunun altı çizilen genelgede, araç hareket etmeden önce taksi şoförünün emniyet kemerini takarak, yolculara örnek olması ve kemer takmaları konusunda yolcuyu uyarması gerektiği belirtildi.

Bu konuda hazırlanan çıkartmaların çoğaltılarak, yolcuların görebileceği şekilde koltuğa yapıştırılması, trafik polisinin de emniyet kemeri konusunda taksi, sürücü ve yolcuların üzerinde titizlikle denetimlerde bulunması istendi.

Karayolları Trafik Kanunu'na göre, emniyet kemeri bulundurulması zorunlu olan araçlarda, emniyet kemeri bulundurmamanın ve kullanmamanın cezası, 2016 için 92 lira olarak uygulanıyor, sürücülere de 15 ceza puanı veriliyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.