Arjantin ve Şili'den Risale-i Nur haberleri

Arjantin ve Şili'den Risale-i Nur haberleri

Arjantin-Şili Nur Talebelerinin mektubu

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Esselamu Aleykum Verahmetullahi Veberekatuhu 
 
Güney Amerika Kıtasındaki bir çok ülkede her gün güzel inkişaflar var ve devam ediyor.
Arjantin'e Şili'den gelen Abdurrahman kardeşimizin tatlı ısrarı bizimde kendisi ile Şili'ye gitmemize vesile oldu.
 
Şili'ye gitmesine gidelim dedik ama karayolu ile gitmek belki 30 saat bizi yollara revan edecekti ama bir şehre daha uğrayıp gitmek bir hizmete daha vesile olması 
hikmetli ve makul idi karayolunun..
Ve Buenos Aires'ten, Mendoza şehrine geçtik. 
20 saat civarı bir seyahatin sonunda And dağlarının Arjantin tarafına bakan kısmı olan Mendoza şehrinde bir çok nurlu hizmet bizi bekliyordu. 
 
Sabahleyin vardığımız Mendoza'da bir cami mevcud olduğunu öğrendik ve  yerlilere sorarak camiyi bulmak nasib oldu, merkeze 15 dakika yürüme mesafesinde.
Mısırlılara aid güzel geniş bir cami fakat malesef Türkiye'deki camiler gibi daima açık değil bazı gün ve saatler açık oluyor imiş.
Bir vesile ile cami vazifelilerine ulaştıktan sonra Mısırlı İmam Efendi ile görüşebildik.
 
Mendozadaki cami imamı Mısır Ezher Üniversitesi mezunu olup Nurları duyduğunu bildiğini söyledi.
Biz de Risalelerin mahiyetinden sonra dünya çapındaki Nur hizmetlerinden ve bilhassa Arap alimleri ve Ezher üniversitesinin bu eserleri takbil ettiklerinden vs. bahsedince nazar-ı dikkati daha da perçinlendi ve sonra Ayetül Kübra'yı verdiğimizde okuduğu kısımların cezbi ile önce kendisi için Arapçalarından ve sonra camii cemaati içinde İspanyolca tercümelerinden taleb etti. Bizim elimizde bulunan Arapça ve İspanyolca tercümeleri kendisine takdim ettik kendisi de cemaate tevzi edeceğini söyledi elhamdulillah. 
 
Daha sonra buranın kitapevlerine uğradık; bir seneye karib buranın kitapçılarında Risale-i Nurlar teşhir ediliyor ve satılıyor.
 
Bu şehirde  çekirdek manada muhatap olanlardan İspanyol asıllı bir ağabeyimiz de 2-3 ayda bir Buenos Aires medresemizi bir kaç günlüğüne ziyarete geliyor ve bu 
manada muhatap olanların misalleri daha var hamd olsun.
 
Mendoza şehrinde bir günlük seyahatimizden sonra Şili'nin başşehri olan Santiago'ya medresemize geçtik.
 
Şili Santiago medresemiz şehrin en merkezi yerinde elhamdulillah. Şili'de gördüğümüz en güzel noktalardan biri şu oldu ki Türklerin burda kesretli olması. Bu vesile ile Türklerle de bir ders halkası oluşmuş ve elhamdulillah çok neşeli dersler oluyor.
 
Şilide 500 civarı Türk vatandaşı var bu sayı Arjantin'de belki 50 civarı diyebiliriz. Diğer ülkelerde ise hiç yok denecek kadar az belki. Türklerin alakadar oldukları bir cami ve Arapların da alakadar oldukları bir diğer cami var. Cuma günü biz Türklerin yaptırdığı mescide gittik 40'a karib bir cemaatle namazı eda ettik, mescidin kitaplığındada
Nurlar nazarımıza çaptı. Camide tanıştığımız Pakistanlı samimi bir müslüman olan ve Santiago Devlet Üniversitesinde Profesor bir zatlada tanışıp Nurları takdim edip medresemize davet etmemiz kendisini çok memnun etti.
 
Mescidde Risalelerden mevcud olması ve altındaki dükkanın tabelasında büyük harflerle  Sungur ve Bayram isimleri de gözlerimizden kaçmadı ve bu vesileyle burada en başta üzerimizde hakları olan mezkur Ağabeylerimizin ruhuna Şili'den  bir Fatiha okumaya vesile oldu. Santiago'nun Meclis binasın muhafızlarına, Santiago polislerine ve halktan bir çoklarına kitap ve broşürlerimizden hediye ettik ve samimane kabul edip bir çokları lezzetle müteveccih oldular.
 
Santiago şehrinden sonraki durağımız San Antonio şehri idi. 
 
Bu bölgede yaşayan Türklerin Nur dersine iştirak ettik ve gün boyunca güzel sohbetler oldu. 
Pasifik okyanusunun küçük kıyı şehri olan bu bölgedede Şilili müslümanların olduğu haberini alınca çok sevindik ve onlardan biri ile görüşme imkanımız da oldu. Kendisi ile muhaveremizde Nurlara çok ciddi bir teveccüh gösterdi ve biz de eserlerden hediye ettik. Vazifesi muallimlik olduğundan talebelerine bu Nurları ulaştıracağını söyledi ve Arjantin'e döndüğümüzde aldığımız haberlere göre kısa zamanda hizmete sahabet etmeye başladığını duyduk. Oradan da çok güzel müjdeler alarak seyahatimizi noktaladık bu geniş topraklarda seyahate devam edeceğiz biiznillah.
 
Fazla uzun tutmayıp hülasa ederek Arjantin-Şili Nur Talebelerinden tüm dünyadaki ağabey ve kardeşlerimize binler selam ediyor dualarınızı bekliyoruz.
 
sili1.jpg
 
cami.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum