Arjantin 'fıtri nur talebeleri'nden haberler

Arjantin 'fıtri nur talebeleri'nden haberler

Arjantin Nur Talebelerinin hizmet mektubu

Hamdolsun Güney Amerika hizmetlerinin yedinci senesinde tekrar Arjantin'e gelmek nasip oldu ve hizmetlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Külliyatın kalan kitaplarını da gönderiniz 

Buraya geldiğimiz her seferinde yaşadıklarımız, duyduklarımız bize “iyi ki gelmişiz” dedirtiyor. Mesela daha ilk hafta, internet vesilesi ile bize ulaşan fakat başka bir eyalette yaşayan bir Arjantinliye büyük Sözleri göndermiştik. On gün olmadan yaklaşık bin sayfalık kitabı bitirmiş ve bize bir mesaj daha göndermişti: “Palabras yani Sözler bana ulaştı. Hakikaten çok kıymetli bir kitap olduğunu anladım. Kitabı da bitirdim, lütfen bana külliyatın kalan kitaplarını da gönderiniz, parası ne olursa olsun vermeye hazırım.”

Ulaşmamız gereken “fıtri nur talebeleri” 

Yine İslamiyeti yeni araştırmaya başlayan Bolivyalı bir kardeşimizle tanışıp Ayet-ül Kübra risalesini hediye ettik. Camiye giderken metroda, otobüste boşluk bulduğu her anda risaleyi açıp okumaya başlaması gözümüzden kaçmıyordu ve Latin Amerika’da ulaşmamız gereken daha bir çok “fıtri nur talebeleri” olduğunu bize hatırlatıyordu.

Hacı Karlos abi: Niye bu risaleleri oralarda hiç göremedim

Malum salı ve cumartesi günleri medresemizde dersler oluyor. Bunların müdavimlerinden birisi de 5-6 aydır derslere gelen Hacı Karlos abimiz. Yetmiş küsur yaşındaki hacı abi bir cumartesi, dersimizi okurken birden durdu ve dedi ki; “Ben 25-30 yıldır burada camilere, islam kültür merkezlerine gidiyorum. Bu kadar zamandır niye bu risaleleri oralarda hiç göremedim. Hem burada başka Türkleri de tanıdım, onlar neden bana bu nurlardan hiç bahsetmediler!” diye bir serzenişte bulundu. Aniden gelen bu sözler karşısında ne diyeceğimizi bilemedik. Evet, belki biraz geç kalmıştık fakat dua buyrun, en azından bundan sonraki hizmetlerle geçmiş yılların telafisini hızlıca yapabilelim inşaallah…

Bu kitaplar nasıl kitaplar!

Arjantin'e gelen abilerimiz bilirler, burada Buenos Aires'e 30 km uzaklıkta Tigre isimli bir şehirde yaşayan Eduardo İbrahim abimiz var. Onaltı seneden bu yana kendi kısıtlı imkanlarıyla hergün mahallesindeki 40-50 fakir çocuğa yemek veriyor. Hem de burada ilk nur talebelerinden, inşaallah sadıklardan… Çünkü altı yıldır hem kendisi nurları okuyor hem de bulunduğu yerde neşrini yapıyor. Geçen hafta beraber Tigre’ye giderken dedim ki; “İbrahim abi bu araba da bizim medrese-yi seyyaremiz, trafik de var, biraz sesli olarak okusan da dinlesek.” O da hemen torpido gözünden bir risale çıkarttı ve yirminci mektuptan okumaya başladı. Okudukça hem o hem biz istifade ediyorduk. Birden durdu ve dedi ki, “Bu kitaplar nasıl kitaplar! Ben bu yirminci mektubu defalarca okudum, inan sayısını bilmiyorum. Fakat şu anda sanki daha ilk defa bu cümleleri okuyor gibiyim ve aynı yeri okuyor olsam da her defasında farklı manalar anlıyorum.” Elhamdulillah, risalelerin orjinalindeki hasiyetlerin aynen tercümeye de geçmiş olması bize külli bir şükür ettirdi.

Allah bana sesleniyordu ve diyordu ki, “senin zamanın geldi”

Ve son havadisimiz de Peru’dan. 2013 yılında Peru’nun başkenti Lima’da bir fuara katılmıştık. Orada tanıştığımız Mitsiu isimli bir kardeşimiz Kur'an-ı Kerim’i görüp standa gelmiş ve bizi İslamiyet hakkında soru yağmuruna tutmuştu. Soruları hem zekasını hem de merakını gösteriyordu. Bizden ısrarla tek kalan Gençlik Rehberini istemiş ve almıştı. Bir-iki gün içinde kitabı bitirmiş ve tekrar gelmişti. Küçük Sözleri de okuduktan sonra artık hergün ailesi ile beraber geliyor, kendisi müslüman olmadığı halde Perululara Kur'an'ın mucizeliğinden, risalelerin ehemmiyetinden bahsediyordu. Biz çok şaşırmıştık. Fuarın son günü Peru islam merkezindeki konferansımızda ona da söz verdik. Sanki kırk yıllık müslüman ve nur talebesi gibi öyle şeyler söylemekteydi ki biz hayretimizi gizleyemiyorduk. Demişti ki; “Ben şimdi düşünüyorum, eğer o gün oradan geçmeseydim şimdi burada olmayacaktım demek ki Allah o saatte, benim o standın önünden geçmemi ve sizleri tanımamı istedi. Küçük Sözleri ve Gençlik Rehberini okudum ve anladım ki; islamiyet çok mükemmel bir din ve sanırım yakın bir zamanda ben İslama çok daha yakın olacağım. ” 

Tam dört yıldır o zamanı bekliyorduk ve sonunda bu kardeşimizden de bir mesaj geldi. Mesajında bizimle bir rüyasını paylaşıyordu; “Ben bir rüya gördüm ve bu rüya beni çok düşündürdü. Rüyamda sanki Allah bana sesleniyordu ve diyordu ki, “senin zamanın geldi.” Bu garip gelebilir ama şu anda müslüman olma ihtiyacı hissediyorum. Rüyada iken herşey tastamamdı ama uyandığımda eksik bişeyler olduğunu hissettim. Dört yıl önce islamiyeti tanımaya başladım ama herşey Allah'ın planı dahilinde ilerliyor belki de o an zamanı değildi. Ama şimdi, tam zamanı! Ve Allah'ın beni planlarına dahil etmiş olmasını bilmek bana kendimi çok şanslı hissettiriyor. Şu an hayal edemeyeceğin bir mutluluk seline kapılmış bulunuyorum.“

Rüya o kadar açıktı ki zerre miskal tevile ihtiyacı yoktu, zaten bu zeki kardeşimiz de ne yapacağını çok iyi biliyordu. Fakat dedi ki, “benim kararım kesin ve inşaallah müslüman olacağım fakat madem bu yola beraber çıktık kelime-i şehadet getirirken de yanımda olmanızı istiyorum.” 

Elhamdulillah Mitsiu, hem 2013 yılındaki fuarda hem de on gün önce Lima'da bulunan Ahmet Hasan kardeşimizle beraber kelime-i şehadet getirdi ve müslüman oldu. inşaallah zekaveti ve sosyalliği ile daha birçok Peruluların hidayetinine vesile olmasını beklediğimiz Mitsiu kardeşimiz için hassaten sizlerin de dualarınızı bekliyoruz.

Vazife mühim, yükümüz ağır, omuzlarımız takatsiz… Fakat sizlerin dualarınız hem yükümüzü hafifletiyor hem de ruhumuzu rahatlatıyor, eksik etmeyin inşaallah….

Arjantinden binler selam ve dua ediyor, dua bekliyoruz, vesselam
Arjantin Nur Talebeleri

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum