Arınç: Medyaya, çocuklarla ilgili tekliflerimizi sunacağız

Arınç: Medyaya, çocuklarla ilgili tekliflerimizi sunacağız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çocuk ve Medya Hareketi Kongresi'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Arınç, "Medya organlarının hepsine karşı sorularımızı, tekliflerimizi sunacak bir kongre hazırlığı içerisindeyiz. Bu kongre sivil hareket ile desteklen

Bülent Arınç, Dolmabahçe'deki Başbakanlık çalışma ofisinde düzenlenen Çocuk ve Medya Hareketi adlı kongrenin tanıtım toplantısına katıldı. Sunuculuğunu Kenan Işık'ın yaptığı programa Arınç'ın yanı sıra Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, Birinci Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Başkanı Haluk Yavuzer, bazı medya patronları ve birkaç öğrenci katıldı.

Programda konuşan Arınç "Çocuklarımızın özellikle görsel medya ile yakından ilgili olduklarını görüyorum. Oysa medya bir bütündür ve büyük bir sektördür. Bu sektörde yazılı, görsel ve sosyal medya da çok önemli. Bunların hepsini içine alacak, hepsine karşı sorularımızı, tekliflerimizi sunacak bir kongre hazırlığı içerisindeyiz. Şüphesiz görsellik hepimiz cezp ediyor. Bu sihirli kutu içerisinde herkes bir şey bulmak istiyor. Biz resmi kurumlar olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Sayın Ruhi Şirin ısrarla bir konunun üzerinde durdu. Yapacağımız iş bir sivil harekettir. Sivil hareket ile desteklenmelidir. Bir hükümet programının gereği olarak bu görevi yapmıyoruz. Bu kongre sivil hareketin kendi sivil inisiyatifi ile ortaya koyacak büyük bir çalışma olmalı, biz ondan istifade etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Programda, ortaokul öğrencileri de kürsüye çıkarak internet ve televizyon bağımlılığı hakkında konuştu. Öğrenciler, medyayı aşırı kullanmanın oluşturduğu sorunlar hakkında bilgilerini paylaştı.

Cihan