Arınç: İslam aleminin halini Bediüzzaman özetlemiş

Arınç: İslam aleminin halini Bediüzzaman özetlemiş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Hilaliye Eğitim Vakfı'nın 40. hafızlık merasiminde İslam aleminde yaşanan sıkıntılarda Bediüzzaman hazretlerinin tespitleri ve çözüm önerilerine değindi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak Kur'an-ı Kerim öğretimi ve hafızlık eğitimi verilen Hilaliye Eğitim Vakfı'nın 40. hafızlık merasimi ile vakıf tarafından yaptırılan Hilaliye Külliyesi bünyesindeki Şahinhoca Camisi'nin ibadete açılışı Başbakan Yardımcısı Arınç'ın katılımıyla yapıldı. 

Mursi hakkında verilen idam kararı 

Başbakan Yardımcısı Arınç, burada yaptığı konuşmada tören öncesi verilen vaazda Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesine değinildiğini hatırlatarak, "Rabbim ona, onun arkadaşlarına yardım etsin. Firavunlara, zalimlere Rabbim fırsat vermesin, onları Kahhar ismiyle kahreylesin" dedi. 

Mursi'den yola çıkarak İslam aleminin içinde bulunduğu sıkıntıları, dertleri ve birbirine düşme hallerini görmenin kendilerini üzdüğünü ifade eden Arınç, şöyle devam etti: 

"Suriye'ye bakın. Irak'a, Yemen'e bakın. Ortadoğu coğrafyası, Uzakdoğu Asya'ya gidin. Myanmar'da Müslümanların yaşadıkları, Arakan Müslümanları... Pakistan'a gelin, Afganistan'a bakın. Bangledeş'i görün. Hep üzüntü verici şeyler. Bunlar Müslümanlar ve kendi aralarında kavgalılar. İslam'dan uzak, Kur'an'dan uzak ve İslami ilimlerin ibadet ve ilmihal bilgilerini yaşamayan insanların içine düştükleri felaketlere bakın. Bediüzzaman Hazretleri, Müslümanların bu haline baktıktan sonra, üç sebeple bu sıkıntıları özetlemiştir; cehalet, zaruret ve ihtilaf. Bunlara karşı da 'sanat, marifet ve ittifakla başarılı olabiliriz ancak' demiştir. İslam alemindeki cehalet, İslam alemindeki yoksulluk, fakirlik ve kavgalarla çatışmalar, bugün bütün dünyada, Müslüman olmayanları belki sevindiriyor ama Müslümanları üzüyor ve perişan ediyor."

"Türkiye bir huzur adası" 

Arınç, İslam aleminin içinde bulunduğu kargaşa içinde Türkiye'nin bir "huzur adası" konumunda bulunduğunu, bunu da İslam'ı en iyi şekilde kaynağından öğrenmeye ve yaşamaya borçlu olduğunu bildirdi.

Arınç, şunları kaydetti: 

"Biz bütün Müslümanları bir ümmet olarak görüyor, onların sorunlarına çare aramaya çalışıyoruz ve burada yetişen bütün çocuklarımız, hafızlarımız, bütün dünya için örnektir. Şahin Hocaefendi'nin bundan 35 yıl önce kurduğu, birkaç kişiyle yola çıktığı vakıfların, eğitim kurumlarının faaliyetleri de bütün İslam alemine örnektir. İslam'ı kaynağından en güzel şekliyle en arı, en duru şekliyle öğretmek Türkiye'de var. Türkiye bunu yapmasaydı, IŞİD'lere, El-Kaide'lere, El-Nusra'lara döner, onların yolundan giden yüzlerce, binlerce insan olur ve cinayet şebekesine dönüşürlerdi. Ama Allah'ı da Peygamberimizi de onun yolundan gidenleri de Ehli Beyt yolunu da iyi bilenlerdeniz. Bize iyi öğrettiler. Allah bugüne kadar İslam hizmetinde tebliğ, irşat görevini layıkıyla yapan bütün hoca efendilerden, bütün sorumlu büyüklerimizden razı olsun. Bunların en büyük örneği de bu topluluğun içindedir." 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum