Arılar artık yorulmadan bal yapacak

Arılar artık yorulmadan bal yapacak

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, arıların kolay ve organik bal yapabilmesi için en çok faydalandıkları bitki ve ağaçların bulunduğu "bal ormanları" kuruyor.

Böylece arıların uçuş mesafesi kısaldığı için daha az sürede, daha çok bal yapabilecekler. Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, Orman Genel Müdürlüğü (OGM)'nün kuruluşunun 175. yılı dolayısıyla teşkilatın Çamlık Ofisi’nde düzenlediği basın toplantısında çalışmalar hakkında bilgi verdi. OGM’nin Denizli’ye 2003-2013 yılları arasında, günümüz fiyatlarıyla yaklaşık 60 milyon liralık yatırım yaptığını belirten Ersoy, “Denizli’nin ormanlık alanı 5 milyon 615 bin 770 dekar olup yüzölçümünün yüzde 47’si ormandır. İlimizin ormanlarının yüzde 59’u normal, yüzde 41’i ise bozuk ormanlardan oluşmaktadır. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2003-2013 yılları arasında 983 bin 450 dekar arazide çalışma yapılarak, 80 milyon 276 bin adet fidan dikilmiştir.” dedi.

Arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretimini desteklemek için yedi adet bal ormanı kurulduğunu, ayrıca iki adet daha kurulacağını ifade eden Bölge Müdürü Ersoy, "Bunlar Serinhisar, Acıpayam, Denizli merkez Karataş Mahallesi, Çivril ilçesinde, Işıklı ve Kocayaka mahallelerinde, Tavas ilçesinde, Ovacık ve Akyar mahallelerinde bugüne kadar toplam 7 bin 50 dekar alanda bal ormanı kurulmuştur. Dikilen fidan türleri badem, alıç, ateş dikeni, akasya, mahlep, dağ muşmulası, ahlat, iğde, incir, tesbih çalısı, defne, ıhlamur, kuşburnu, erguvan, bal otu, karamuk, akçaağaç, hünnap, biberiye, kekik ve adaçayıdır.” şeklinde konuştu. Acıpayam ilçesi Alaattin Mahallesi ve Çardak ilçesi Beylerli Mahallesi'nde de bal ormanı kurulacağını sözlerine ekledi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.