Ardahanlı öğrenciler kodlama dili ile tanıştı

Ardahanlı öğrenciler kodlama dili ile tanıştı

Ardahan'da "Kodla Üret Ardahan Projesi" kapsamında ilkokulda "kodlama ve robotik atölyesi" oluşturuldu.

Merkez 23 Şubat İlkokulunda 16 Mart'ta açılması planlanan atölyeyle "kodlama" ve "üç boyutlu tasarım" konularında öğrencilerin bilgi ve becerilerinin artırılması hedefleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, gazetecilere yaptığı açkılamada, Ardahan Eğitim Vakfı ortaklığıyla kodlama sınıfı oluşturduklarını söyledi.

Bir aksiliğin olmaması durumunda atölyenin 16 Mart'ta açılmasının planlandığını belirten Çerkezoğlu, şunları kaydetti:

"Yakın gelecekte her türlü üretimin temelini yazılımın oluşturacağı öngörülürken yazılım dili olan kodlamanın öğretimi de eğitimin en önemli unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. Ardahanlı öğrencilerimiz kodlama diliyle tanıştı. Yaş gruplarına göre düzenlenen kodlama ve robotik dersleri, erken çocuklukta kodlama diliyle tanışan çocuklara gelecekte yazılım üretme konusunda yaşıtlarının önüne geçme olanağı sunuyor."

Kodlama eğimi veren öğretmen Ahmet Sait Akten de dünyada "dördüncü endüstri devrimi" denilen devrimin yaşandığını anlattı.

Akten, "Artık eğitimde ezberci yaklaşımlar terk ediliyor. Biz de Ardahan ilimizde Kodla Üret Ardahan Projesi ile çocukların artık kendi fikirlerini, kendi düşüncelerini hayata geçirmeleri, artık kağıt üzerinde soru çözmek yerine iş birlikleriyle analiz ederek çözmeleri, fikir üretmeleri ve kendi hayallerini gerçekleştirmeleri için bir ortam yaratmak istedik." ifadelerini kullandı.

Akten, kentte çok başarılı öğrencilerin çıkacağına inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.