Ardahan vergi tahsilatında Türkiye 8'incisi

Ardahan vergi tahsilatında Türkiye 8'incisi

Ardahan Defterdarı Mehmet Doğan, "Vergi bilincini istenilen seviyeye yükseltebilmek için çalışıyoruz, vatandaşımızın hem gönlünü hem de parasını alacağız." dedi.

Doğan, düzenlediği basın toplantısında, Vergi Haftası ile kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulup geliştirilmesi, vergi idaresi ile mükellef ilişkilerinin daha sağlam temellere oturtulmasını amaçladıklarını söyledi. Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması ve vergi bilincini istenilen seviyeye yükseltebilmek için çalıştıklarını belirten Doğan, "Çalışırken vatandaşımızın hem gönlünü hem de parasını alacağız. Özellikle öğrencilere yönelik bilinçlendirme çalışmalarımız olacak. Bu alanda düzenlenen etkinliklerde öğrenciler ödüllendirilecek." diye ifade etti.

Ardahan'ın 4 bin 930 mükellefi bulunduğunu ifade eden Doğan, gelirlerin giderlerden az olduğunu, gelirin, giderini karşılayan bir il temenni ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "2013 yılı için vergi gelirlerinin toplamı 65 milyon 312 bin lira. Tahsilatımız 54 milyon 512 bin lira. Tahsilat oranımız yüzde 83. Bu tahsilat oranıyla Türkiye 17'ncisi oluyoruz. Bizim için son derece önemli. Çünkü bizden istenen 100 lira, biz 110 lira taplamışız. Yani bizden istenen hedefin üstüne çıkmışız. Tahsilatımızın artış noktasında baktığımızda ise Türkiye 8'incisiyiz."

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.