Ardahan geceyi -23 ile geçirdi

Ardahan geceyi -23 ile geçirdi

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu, yer yer sisli ve puslu olması bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 23, Ağrı'da 20, Erzurum'da 13, Erzincan ve Kars'ta 12, Muş'ta 11, Van'da 7, Bitlis'te 5, Hakkari ve Iğdır'da 3 derece ölçüldü.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 7, Van'da 4, Hakkari'de 2, Bitlis'te sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 1, Erzurum ve Erzincan'da 4, Muş'ta 5, Ağrı'da 6 ve Ardahan'da 7 derece olarak tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları, Bitlis'te 64, Muş'ta 24, Hakkari'de 20, Van'da 16, Ardahan'da 15, Ağrı'da 12, Erzurum'da 9, Kars'ta ve Erzincan'da 4, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 80 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 75, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 45, Ergan Kayak Merkezi'nde 12 ve Kop Dağı'nda 51 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, bölge genelinde buzlanma, don olayı ve yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek olası çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini belirtti.

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.