Arayış

Bir çadıra girdim. Çadırda Kuran-ı Hakîmin halis bir tilmizi var  idi. Bana Allah’ı kendi tanıdığı isim ile hürmet etti. Ben de o ismi bildim o isim ile hürmet gördüm. Anladım ki şeref Allah’a kul olmakta imiş. Kendini bilmeyen kendini öteleyen itekleyen ihmal eden de Rabbini bilmez imiş. Anlatıp dursa da Allah’a ait manaları kuş gibi olurmuş. Koyun gibi değil.

Koyun olmak için hakiki alim olmak gerek yalayıp yutmak önce kitabı sonra hazmetmek yaşamak ve süt olarak vermek, kay olarak değil.

Risale-i Nur’un çok anlatanı var. Fakat bazıları tesir etmiyor kay, mide bulandırıp bünye reddediyor, almıyor. Tertemiz saf süt gerek bize. Miraçda Peygamber (asm) süt içti biz de ister isek miraç bulmalı hakiki alim olup süt vereni.

Var hamd olsun hakiki alimler etrafta var ara bul yapış, tut elinden. Baktın ki biri kay vermek için uğraşıyor kaç yelinden.  Hakiki alimi bul ister isen hakikat selinden.

Kendini bil evvela ara bul. Kendini ihtiyacın içinden bulursun bir bak kendine “neye ihtiyacım var benim” o ihtiyaç ile yalvar Allah’a gönülden.

Bak saffı evveller nasıl otuz sene yana yana dua etmiş “Allah’ım bana bir Mürşid-i Kamil ver.”

Haydi biz de yalvaralım “Allah’ım işte bu ihtiyacım ile sana yalvarıyorum bana hakiki Alimi yani hakiki halis sadık Nur Talebelerini bulmak nasib et. Kurtar Risalenin propagandacılarının elinden.”

Nefsinde yaşamayan kime yaşatsın. “ben nefsimi her kesten ziyade nasihata muhtaç görüyorum” diyen üstadın “gel sana nasihat edeyim çok biliyorum ben” diyen talebesi olabilir mi?

Allah hepimizi hakiki sadık halis Nur Şakirdi eyleye…   

Risaleleri doğru anlayıp anlamadığımızı şöyle test edebiliriz: fevkalade zevkle şevkle şükür ile gurura kapılmadan hizmet ediyor ve meşakkatlere göğüs gerebiliyorsak ve yapmam gereken bu ve bunu yapıyorum davam uğrunda canımı kanımı dünyamı ruhumu veririm diyorsak yola devam. Yok asrın müceddidinin eserini statükocu ve hiç bir değişim ve inkişafa kapı aralamadan zevksiz şevksiz ne yapalım vazifedir diyerek ve her gelen sıkıntıda “ben hizmet ediyorum noluyoruz ya Allah neden bana böyle ediyor diyorsak değişimin vakti geçmiş bile haydi tecdide. En fevkalade eseri okuyan en sıradan asla olamaz rutine ve kalıplara mahkum etmiş ise hizmetini ve hiyerarşik bir yapı tesis etmiş ise o Risale-i Nurun hizmeti değildir vesselam… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum