Arapça Haftası’nda Kur’an ve Risale-i Nur ilgisi

Arapça Haftası’nda Kur’an ve Risale-i Nur ilgisi

Türkiye’de İslam harflerine yapılan bu hizmet ziyaretçilerin çok dikkatini çekti

Risale Haber-Haber Merkezi

Sudan’ın önemli üniversitelerinden Nileyn Üniversitesi Edebiyat Fakültesinin düzenlediği Arapça Haftası’nın etkinliklerinde Risale-i Nur seminerleri de düzenlendi.

Beş gün süren Arapça Haftası etkinliklerinde açılan stantlarda Hayrat Vakfı’nın Bediüzzaman hazretlerinin tabiriyle Kur'an harflerine yaptığı hizmeti gösteren 30 farklı dünya dilinde hazırlanmış Hüsrev Efendi hatlı Kur'an elif ba’ları, tevafuklu Kur'an, orjinal el yazma Osmanlıca Risale-i Nur eserleri ve Hayrat Vakfı’nın hazırladığı Arapça Risale-i Nur eserleri sergide ilgi gördü. Türkiye’de İslam harflerine yapılan bu hizmet ziyaretçilerin çok dikkatini çekti. 

Sergi alanına Tevafuklu Kur'an-ı Kerim ve Risale-i Nur damgasını vurdu. Bu arada etkinlikler kapsamında üniversitenin tahsis ettiği anfide her gün Risale-i Nurdan bir konu seminer olarak sunuldu. Program dahilinde Edebiyat Fakültesi dekanı, Bölüm başkanları ve üniversite hocalarıyla birlikte çok sayıda öğrencinin katıldığı Risale-i Nurun İslam harflerine katkısı başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. 

Sudan Hayrat Vakfı Temsilcisi İsmail Kaya, "İslam Harflerinin Türkiye’deki tarihi Serüveni ve Hayrat Vakfı’nın İslam Harflerinin Korunmasında ve Yayılmasındaki Rolü" başlıklı sunumunda katılımcılar Türkiye’deki bu gelişmeleri bilmediklerini açıkladılar.
 
Foto Galeri için TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.