Arap ülkelerinde kurbanlık fiyatları

Arap ülkelerinde kurbanlık fiyatları

Filistin dışında birçok Arap ülkesinde kurbanlık fiyatlarının ortalama yüzde 30 arttığı belirtilirtildi.

Arap ülkelerinin çoğunda artan fiyatlar nedeniyle kurbanlık hayvanlara talebin diğer yıllara oranla azaldığı belirtildi.
 
Kurban fiyatları, ekonomik kriz yaşanan Ürdün'de sabit kalırken, Kuveyt'te geçen yıla oranla yüzde 70 ila 150 arasında arttı.
 
Hac mevsimi dolayısıyla milyonlarca kurbanın kesildiği Suudi Arabistan ile Mısır ve Tunus'ta ise küçükbaş hayvanların fiyatı yüzde 30 artış gösterdi.
Şiddet olayları ve hayat pahalılığı sebebiyle alım gücünün azaldığı ülkelerden Yemen'de küçükbaş kurbanlıkların fiyatları yüzde 40, Mısır'da ise yüzde 20-30 yükseldi.
İsrail'in 51 gün süren saldırılarının ardından büyük ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan Filistin'de ise kurbanlık hayvan fiyatlarında indirime gidilmesine rağmen kurban pazarlarında durgunluk yaşandığı ifade edildi.
Türkiye ve Suudi Arabistan'ın da aralarında bulunduğu pek çok ülkede Kurban Bayramı'nın başlangıç tarihi 4 Ekim Cumartesi olarak kabul edilirken, Irak ve Lübnanlı Şiiler, İran, Moritanya, Fas ve Malezya gibi bazı ülkeler 5 Ekim Pazar, Pakistan ile Hindistan ise 6 Ekim Pazartesi günü bayramı kutlamaya başlayacak.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.