Arap turistler bu semtte oturmak istiyor

Arap turistler bu semtte oturmak istiyor

İstanbul‘a akın eden turistlerin yüzde 20’ye yakını Arap dünyasından geliyor. Özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistler kültürel yakınlık nedeniyle burada kendilerini evinde hissediyorlar.

Taksim Meydanı‘nı Türkiye‘ye gelen gelmeyen hemen hemen her Arap biliyor. Çünkü İstanbul‘daki her hangi bir semti tarif etmek için hareket noktası Taksim oluyor. Öte yandan her gün ortalama 1 ila 1.5 milyon insanın geçtiği İstiklal Caddesi’nde tabir yerindeyse 72 milletten insana rastlamak mümkün.

İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü‘nün açıkladığı raporlara göre 2014 yılında şehre yaklaşık 11 milyon turist geldi. Bu sayının yaklaşık 4 milyonu, Almanya, Hollanda, İngiltere, Fransa, İspanya, ABD, Yunanistan‘dan olmuş. Ortadoğu, Körfez ve Arap ülkelerinden gelenlerin sayısı ise 2.1 milyon. Yani toplam turist sayısının yüzde 18’i. En çok Irak, Arabistan, Libya, Kuveytliler geliyor. Ama Katar, Bahreyn, B.A.E., Lübnan, Ürdün, Tunus, Mısır, Cezayir, Fas, Sudan, Yemen ve Umman’dan da gelenlerin sayısı az değil.

Araplar sadece turist olmanın ötesinde aynı zamanda yatırım da yapıyor. Türkiye’den ev alıyor, özellikle yeni yapılan güvenlikli siteleri tercih ediyorlar. Daha geçen gün bir arkadaşıma ev satın aldım. Dükkan açmak isteyenler de var. Hepsinin de beklentisi ya Taksim’e ya da denize kıyısı olan bir semte mülk sahibi olmak.

emlakrehberi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.