Arap dünyasının en büyük kütüphanesi olacak

Arap dünyasının en büyük kütüphanesi olacak

Birleşmiş Arap Emirlikleri'nde (UAE), Şeyh Muhammad bin Raşid El-Maktum önderliğinde, Arap dünyasının en büyük kütüphane projesine start verildi.

Al-Hayat medya kurumunun servis ettiği haberde, yaklaşık 92 bin 903 metrekare alana yapılması planlanan kütüphanede, elektronik kitap ve sesli kitap da dahil toplam 4,5 milyon kitabın bulunacağı belirtildi.

Yedi kattan oluşacağı belirtilen kütüphanede, her sene 25 bin cilt kitap çevirisinin ve faaliyete başlamasının ardından on milyona yakın kitap baskısının yapılmasının yanı sıra her yıl yüze yakın muhtelif kültürel aktivite ve seminerlerin düzenlenmesi de planlanıyor. 

Yeni kütüphane binasının inşasına, Dubai Metro Yeşil Hattı'nın son istasyonu Al Jaddaf'ın yakınlarında başlanıldığı aktarıldı. Dubai Belediye Başkanı Hussain Lootah, kütüphanenin temelinin atılması için çalışmaların yapıldığı inşaata haziran ayında başlanacağını belirtti. 

Proje ile ilgili konuşmasında Şeyh Muhammad bin Raşid, “Arap dünyası bir bilgi ve öğrenme boşluğu ile karşı karşıyadır.” diyerek “İnsan zihni, gelişmenin merkezidir. Kitap ise zihnin yenilenmesi için bir araçtır. Zihnini yenilemeyen, bilgisiz bir millet hiçbir zaman büyüyemez.” ifadelerine yer verdi.

Aynı anda 2 bin 600 ziyaretçiyi barındırabilecek yeni kütüphanenin, 2017 yılı sonunda hizmete açılması planlanıyor.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.