Arap Birliği'nin 27.Zirvesi başladı

Arap Birliği'nin 27.Zirvesi başladı

Arap ülkeleri arasındaki işbirliği ve dayanışmayı güçlendirme, Arap dünyasını ilgilendiren konularda ortak tutum geliştirmeyi amaçlayan Arap Birliği'nin 27. Zirvesi, "terörizmle mücadele" ve "ortak Arap gücünün kurulması" gündemiyle başladı.

Moritanya'nın başkenti Nuakşot'ta toplanan Arap Birliği devlet ve hükümet başkanları zirvesine dair açıklamalarda bulunan Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed Ben Helli, "Arap liderler, bu zirvede ortak bir Arap gücünün kurulmasını, Arap milletinin içinde bulunduğu kriz ve güvenlik sorunlarını görüşecek" dedi.

İki gün sürecek zirve Nuakşot Bildirisi'nin kabulüyle sona erecek.

Moritanya, 1973'te üye olduğu Arap Birliğine ilk defa ev sahipliği yapıyor.

Fas'ın Marakeş kentinde 6-7 Nisan'da düzenlenmesi planlanan 27. Arap Birliği zirvesi için Rabat yönetimi, liderlerin sorunlar karşısında somut adımlar atmadıklarını, zirvenin sıradan kararlar alınan bir toplantıdan öteye geçmediğini gerekçe göstererek ev sahipliği yapmayacağını açıklamıştı. Bunun üzerine Moritanya, Birliğe ev sahipliği yapacağını duyurmuştu.

Arap Birliği devlet ve hükümet başkanları, son olarak 26 Mart 2015'te Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinde bir araya gelmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.