Arap Birliği'nden uluslararası topluma çağrı

Arap Birliği'nden uluslararası topluma çağrı

Arap Birliği, uluslararası toplumdan, Filistinlilere uyguladığı “idari tutuklamalardan” vazgeçmesi için İsrail’e baskı yapmasını istedi.

Arap Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail hapishanelerdeki “idari tutuklu” Filistinlilerin açlık grevinin 21’inci gününe girdiği hatırlatılarak, “İsrail hapishane yetkilileri idari tutuklu Filistinlileri tecrit ediyor, avukatlarıyla görüşmelerini engelliyor ve onlara karşı katı işlemler uyguluyor. Arap Birliği olarak, idari tutuklama uygulamasından vazgeçmesi için uluslararası toplumdan İsrail’e baskı yapmasını talep ediyoruz” denildi.

Açıklamada, Filistinli idari tutukluların başlattığı açlık grevinin İsrail’e karşı mücadele tarihinde yeni bir sayfa açtığı belirtilerek, İsrail hapishanelerinde 19'u kadın, 200'ü çocuk, yaklaşık 5 bin Filistinli tutuklu bulunduğu ifade edildi. 

İsrail hapishanelerindeki 125'i idari tutuklu 200 Filistinli, "İsrail'in idari tutuklama politikasını protesto" için 24 Nisan'dan bu yana açlık grevi yapıyor.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.