Arap Birliği: Amerika provoke ediyor

Arap Birliği: Amerika provoke ediyor

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, ABD yönetiminin, Tel Aviv'deki büyükelçiliğini 14 Mayıs'ta Kudüs'e taşıma planının

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, ABD yönetiminin, Tel Aviv'deki büyükelçiliğini 14 Mayıs'ta Kudüs'e taşıma planının, "provokatif ve yanlış bir karar" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Ebu Gayt yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Filistinlilerin Nekbe (Felaket) Günü'ne ve İsrail'in kuruluşunun 70. yıl dönümüne denk gelen 14 Mayıs'ta Kudüs'e taşıma planıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

"Söz konusu karar, geçen aralık ayından bu yana alınan yanlış kararlar ve provokasyon silsilesinin yeni bir halkası." ifadesini kullanan Ebu Gayt, bu durumun Filistinliler ile İsraillilerin birlikte yaşaması konusundaki son umudu da yok etmek üzere olduğunu vurguladı.

Büyükelçiliğin Nekbe'nin yıl dönümünde taşınmasının, "ABD'nin İsrail'den yana tavır aldığını ve bölgede 70 yıldır yaşanan çatışmanın tarihinin ve yapısının iyi bir şekilde okunmadığını" gösterdiğini kaydeden Ebu Gayt, ABD'nin bu eğilim neticesinde, barış sürecine hamilik etmesi konusundaki yetkinliğini kaybettiğine işaret etti.

ABD Dışişleri Bakanlığından adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili dün, büyükelçiliğin taşınmasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mayıs ayında Kudüs'te yeni ABD Büyükelçiliğinin açılmasını planlıyoruz. Büyükelçiliğin açılışı, İsrail'in kuruluşunun 70. yıl dönümüne denk gelmektedir." ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili haberlerin medyaya düşmesinin ardından ilk olarak İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, ABD yönetiminin büyükelçiliğini 14 Mayıs'ta Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararı aldığını açıklamıştı.  AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum