Arap Baharı'nın Filistin meselesine etkisi

Arap Baharı'nın Filistin meselesine etkisi

Tunus Siyasi Büro Başkanı Faruk el-Kaddumi, "Filistin meselesi artık ne Arap ülkeleri ne de Arap Birliği tarafından gündeme alınıyor. Ayaklanmalar başlamadan önce durum böyle değildi" dedi.

Tunus Siyasi Büro Başkanı Faruk el-Kaddumi, "Arap Baharı'nın başlamasıyla Filistin meselesinin önemini kaybettiği" görüşünü savundu.

Kaddumi, Tunus Felsefi Araştırmalar Merkezi'nin, "Filistin Toprak Günü"nün 38. yıl dönümü münasebetiyle düzenlediği konferans öncesi yaptığı açıklamada, "Arap Baharı'nın başlamasıyla birlikte Filistin meselesi unutulmaya yüz tuttu" dedi.

"Arap ülkelerinde yaşananlar bahar değil, sonbahardır" diyen Kaddumi, "Filistin meselesi artık ne Arap ülkeleri ne de Arap Birliği tarafından gündeme alınıyor. Arap ülkelerindeki ayaklanmalar başlamadan önce durum böyle değildi" diye konuştu.

Kaddumi, Filistin Toprak Günü'nün kutlanmasının, Filistin halkının İsrail'e karşı başlattığı mücadelenin ihya edilmesi anlamı taşıdığını da sözlerine ekledi.

İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait yüzlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, olayı kınamak için yapılan protestolara katılan Filistinlilere ateş açılması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi de yaralamıştı.

Bu nedenle her yıl 30 Mart'ta "Toprak Günü" etkinlikleri düzenleyen Filistin halkının bu davranışı, İsrail işgaline karşı direnişin göstergesi olarak nitelendiriliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.