Aranızda güzel bir şekilde an­laşın!

Aranızda güzel bir şekilde an­laşın!

Ayet meali

Cenab-ı Hak (c.c), Talak sûresi 4-6. ayetlerinde meâlen şöyle buyuruyor:

Bismillahirrahmanirrahim

4-Kadınlarınızdan hayızdan kesilmiş olanlar ile (henüz) hayız görmemiş olanlar(ın bekleme müddetleri) husûsunda şübheye düşerseniz, o takdirde (bilin ki) onların bekleme müddetleri üç aydır. Hâmile olanların bekleme müddeti ise, yüklerini bırakmalarına (çocuklarını doğurana) kadardır. Artık kim Allah’dan sakınırsa, (Allah) ona kendi işinden bir kolaylık kılar.

5-Bu, Allah’ın emridir ki, onu size indirmiştir. Kim Allah’dan sakınırsa, (Allah) onun kötülüklerini örter ve onun için mükâfâtı büyütür.

6-(Boşadığınız) o kadınları gücünüz nisbetinde kendi oturduğunuz ye­rin bir bölümünde oturtun; on­ları sıkış­tırmak (ve bir an önce çıkmalarını sağ­lamak) için kendilerine zarar verme­(ye kalkışma)yın!
Eğer hâmile iseler, artık yüklerini bıra­kıncaya kadar onlara nafaka verin! Sonra sizin için (çocuğunuzu) emzirirlerse, onlara ücretlerini de verin! (Bu hu­­sus­ta) aranızda güzel bir şekilde an­laşın! Eğer (anlaşmakta) zorluk çekerse­niz, o zaman (çocuğu) onun (babanın) hesâbına baş­ka­sı emzirecektir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.