Aranan babayiğit bulundu mu?

Aranan babayiğit bulundu mu?

Yerli oto üretimine talip çıktı. Kıraça Holding Başkanı İnan Kıraç, “İlk yerli otomobili ben yapmak istiyorum” deyince Bakan Işık bütün programını değiştirdi.

Gazi Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği son sınıf öğrencileri, klasik otomobil tutkularını kendi çabalarıyla açtıkları 25 klasik araçtan oluşan sergi ziyaretçilerin beğen...
 
Türkiye'nin en iyi şirketlerinin ödüllendirildiği Capital 500 Ödül Töreni'ni Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Törende onur ödülünü ise Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç aldı. Kıraç, ödülü alırken yaptığı konuşmasında, "Otomotivde yerliye ihtiyaç var. O yerliyi ilk ben yapmak istiyorum" ifadesini kullandı. Kıraç sene başından itibaren mühendisliği tamamen yerli vasıtaların piyasaya çıkacağını ifade etti. İlk yerli otomitivin otobüs ailesinden olacağını aktaran Kıraç şunları söyledi:
 
Kıraç: Yerli bir isim lazım
 
"Çünkü ekonomi için bir yerden biraz para kazanmamız lazım. Yoksa öbür macera olamaz. Göreceksiniz taksiyle geleceğiz, onun için çalışıyoruz. 270 mühendisi olan bir yapının içinde mücadele olan ve gördüğünüz vasıtalara artık mühendisliği dahil tamamen yerli olarak biz yapacağız. Bu bir mücadele, inanın bu mücadelede Türk ismine ihtiyaç var. Bunu yapmak lazım, muhakkak ki yabancılarla ortaklıklarımız da devam edecektir. Ama Türk ismi gereklidir."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.