Arama çalışmaları yapılamıyor

Arama çalışmaları yapılamıyor

Endonezya'dan Singapur'a giderken pazar günü Java Denizi üzerinde kaybolan AirAsia uçağı için sürdürülen arama çalışmalarına olumsuz hava şartları nedeniyle devam edilemiyor.

Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Borneo adası yakınlarındaki arama çalışmalarına katılan 17 helikopter ve yaklaşık 40 dalgıcın olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmalara devam edemediği bildirildi. Açıklamada, denizden çıkarılan cesetlerin bulunduğu noktanın en yakın kıyıya 170 kilometre uzakta olması ve olumsuz hava şartları nedeniyle hala gemilerde bulunan beş cesedin karaya götürülmesinin zorlaştırdığı belirtildi.

Yetkililer, çalışmaların yapıldığı noktada rüzgarın çok kuvvetli olduğunu ve dalgaların yüksekliğinin üç metreye kadar ulaştığını ifade etti. Arama çalışmalarının hava şartlarının düzelmesiyle devam edeceği açıklandı.

Denizdeki arama çalışmalarına Singapur, Avustralya ve Malezya da destek veriyor.

Daha önce bulunan iki ceset, DNA testi ve otopsi için Surabaya adasına ulaştırılmıştı. DNA testi sonucunda cesedi bulunan kişilerden birinin uçakta hosteslik yapan Khairunisa Haidar Fauzi'ya ait olduğu bildirildi.

AirAsia'ya ait Airbus A320-200 tipi uçak, Endonezya'nın Surabaya adasından Singapur'a giderken pazar günü kaybolmuştu. Uçağın pilotu, kule ile son konuşmasında kötü hava koşulları nedeniyle rotasını değiştirmek için izin istemişti. Uçakta 7 mürettebatın yanı sıra 137 yetişkin, 17 çocuk ve bir de bebek bulunuyor. Büyük kısmı Endonezyalı yolcular arasında bir İngiltere, bir Malezya, bir Singapur ve üç de Güney Kore vatandaşı yer alıyordu.

Uçağın enkazına ait parçalar iki gün önce bulunmuştu. Denizden şu ana kadar yedi kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.