Arakanlı Müslümanlar'a alçak iftira böyle çöktü

Arakanlı Müslümanlar'a alçak iftira böyle çöktü

Myanmar ülkesinin Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlar (Rohingya) tarihin gördüğü en büyük katliam ile yüzleşmek zorunda kalıyor. Katliam açıkça ortadayken, kimliği belirsiz kişiler sosyal medyada asılsız haberler yayıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- Arakanlı Müslümanlar, Dünya'nın gözleri önünde büyük bir zulüm, kimi otoritelere göre bir soykırım tehditi yaşıyor. Myanmar Hükümeti eli ile yapılan bu katliamlar yüzünden Arakanlı Müslümanların bir kısmı Bangladeş'e kaçmış durumda.

Müslümanlara karşı uygulanan bu zulme ise farklı bir boyut katan Arakanlı Müslümanlara alçak bir iftira atanlar oldu. Myanmar devleti tarafından türlü zulümlere uğrayan Arakanlılar, bir de sosyal medya'da virüs gibi yayılan bir iftiranın konusu oldular.

Özellikle Twitter üzerinden yayınlanan bir iddiaya göre, Arakanlılar kendi evlerini yakıp, bunu Myanmar Devleti'nin üstüne atıyor. Aynı kişilere göre Arakanlıların yaşadığı zulüm tamamen yalan.

Fakat bu alçak iftira aradan geçen bir kaç gün sonra yalanlandı. Sosyal medyada yayılan bir fotoğraf ile başlayan iftira, fotoğrafın uzakdoğu sinemasından bir filme ait sahne olduğunun anlaşılması ile çökmüş durumda. İşte bahsi geçen fotoğraf;

adsiz1.png

Yukarda 'Arakanlı Müslümanlar kendi evlerini yakıyor' başlığı ile fotoğrafın Hindistan'da çekilmiş olan ve Hinduların hikayesini anlatan Maungdaw adlı filme ait olduğu kısa sürede anlaşıldı. Bu iftiranın ve hilenin anlaşılmasının ardından sağduyulu sosyal medya kullanıcıları ise tam anlamıyla ateş püskürdü. İnsanların yaşadığı bu zulmün böyle bir şekilde çarptırılması pek çok kişiye göre 'aşağılık bir hareket'

Buzzfeed'in haberine göre bazı Twitter kullanıcılarının dikkati ile çözülen bu iftiranın kaynağı ise Myanmar'da faaliyet gösteren bir medya kuruluşu. Bu kuruluşun alçakça girişimine Myanmar vekilleri de bu resmi yayarak destek verdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.