Arakanlı Müslamanlara 'Yardımeli' uzanıyor

Arakanlı Müslamanlara 'Yardımeli' uzanıyor

Yardımeli Derneği dil, din, ırk ve bölge ayrımı yapmadan dünyanın farklı coğrafyasındaki mazlumlara, mağdurlara ve muhtaçlara yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Bu mazlum, mağdur ve muhtaçlardan biri de Myanmarlı Budistlerin saldırılarına maruz kalan ve katledilen Arakanlı Müslümanlar.

Yardımeli Derneği'nin sadece Müslüman kimliklerinden dolayı katledilen, yurtlarından sürülen Arakanlı Müslümanlara yaptığı yardımlar büyük önem taşıyor. Dernek, Ramazan ayında başta Arakan olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara ve muhtaçlara gerekli her türlü yardım ve desteği yapmaya devam ediyor.

Yardımeli Derneği Genel Koordinatörü Osman İlhan konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bizler Yardımeli Derneği olarak dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun ezilen, mazlum ve mağdurlardan yanayız. Bizler her zaman mazlum ve mağdur Arakanlı kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonra da Allah'ın izniyle olmaya devam edeceğiz. Bu katliamlara 'artık dur!' denilmesi lazım.

Dernek olarak tüm çabamız insanlık adına, zulüm gören mazlum ve mağdur insanlar adına; Arakanlı kardeşlerimiz de bunlardan biri. Arakanlı mazlum ve mağdur kardeşlerimize her türlü maddî ve manevî yardımları, desteği yapıyoruz, inşallah bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kamplarda inşa edilen mescitlerde, yüzlerce çocuk dinî eğitim almaktadır. İnşaatı tamamlanan mescitlerde şu an 1800 çocuk dinî eğitim almaktadır. Yeni mescitlerin inşa edilmesi ile birlikte, hem sayı artacak hem de eğitim kalitesi ve düzeni iyileştirilecek. Kamplarda zor şartlarda yaşayan insanlar için, yeni inşa edilen mescitler çok önemli işlev görüyor. İbadetlerini yerine getirme, bir arada bulunma, eğitim ve haberleşme görevi görmektedir.

Yardımeli Derneği Ramazan'da Arakan Kamplarında Neler Yapıyor?

• "Kardeş Aile Projesi" kapsamında nakdî yardımlar dağıtıyor
• Kumanya Paketleri dağıtımı yapıyor
• 30 gün sürecek toplu iftarlar veriyor
• Mescit ve Kur'an Kursu inşa ediyor
• Öğrencilerin dinî eğitimi için hocalar istihdam ediyor
• Su Kuyuları açılıyor
• Adak ve akika kurban kesimleri yapılıyor.

Haber7