Arakan'da buruk sevinç

Arakan'da buruk sevinç

Burma'nın Arakan bölgesinde Budist çetelerin saldırıları sonucu evlerini terkeden Müslümanlara, Türkiye'den gönderilen yardımlar dağıtıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Burma'nın (Myanmar) Arakan bölgesinde yaşanan olaylar nedeniyle evlerini terk ederek kamplarda yaşamak zorunda kalan Arakanlı Müslüman mültecilere yönelik insani yardım faaliyetlerine devam ediyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçen yıl kasımda Myanmar'a yaptığı ziyarette sözünü verdiği gıda kolileri, TİKA tarafından Sittwe'de bulunan Tekaypin'de ve Bangladeş sınırındaki Maundaw kamplarında dağıtıldı. Temin edilen gıda yardım kolileri düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Rohingyalılar ve Arakanlı yetkililer yardımlarından ötürü Türkiye ve TİKA'ya teşekkürlerini ilettiler.

TEK ODALI EVLER

Rohingya Müslümanları, her güne tek odalı derme çatma evlerde uyanıyor. Hiçbir şeyden habersiz ve her türlü imkandan yoksun, henüz basit bir oyuncakla bile tanışamamış çocukların dışında kampta herkeste derin bir hüzün hissediliyor.

En büyük yardım Türkiye'den

Müslüman ülkelere en çok yardım yapan ülkeler Türkiye, (BAE), Katar ve Suudi Arabistan oldu. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) raporuna göre kriz içindeki ülkelere geçen yıl 1,5 milyar dolar yardım yapıldı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum