Arafat'ta Son Hazırlıklar Yapılıyor

Arafat'ta Son Hazırlıklar Yapılıyor

CUMA günü Arafat’ta vakfe yapacak olan hacıların kalacakları alanda son hazırlıklar yapılıyor. Çadırların çoğu kurulmuş durumda.

Hacılar Arefe’den bir gün önce, Perşembe günü Mina’ya gidecekler. Mina çadırlarında bir gün konaklayarak 5 vakit farz namazı kılacak. Hacılar Cuma sabahı Arafat çadırlarına yerleşecek. Aralarında 70 bin civarı Türk’ün de bulunduğu 3 milyona yakın hacı, Mekke’nin 20 kilometre uzağındaki Arafat’ta vakfede bulunacak. Güneş batana kadar Arafat’ta bulunacak hacılar, daha sonra Müzdelife’ye hareket edip, Cuma’yı Cumartesiye bağlayan gece Müzdelife’de kalacak. Hacılar, sabah namazı ile beraber Müzdelife vakfesini yapıp Mina’ya şeytan taşlamaya gidecekler.
 
Şeytan taşlama ibadeti 3 gün sürecek. Ayrıca bayramın üçüncü gününe kadar haccın farzı olan ‘tavaf’ ve ‘say’ını yaptıktan sonra hac vazifesini yerine getirmiş olacaklar.
 
Hacıların konaklayacağı çadırların çoğunluğu kurulmuş durumda. Arafat meydanında Suudi Arabistan Hac Bakanlığı tarafından ülkelere tahsis edilen alanlarda çalışmalarda sona doğru geliniyor. Türk hacıları bu yıl yüksek tavan çadırlarda konaklayacak. Çadırların altlarında ise halılar bulunacak. Hacılar için abdest alma mekanları ve tuvaletler de kendilerine ayrılan alanlarda hazırlandı.
 
Hizmet Turizm görevlisi Mustafa Usta, “Arafat’ın sınırları Hz. Cebrail (a.s) tarafından Hz. Adem (a.s)’a ve Hz. İbrahim (a.s)’a bizzat tarif edilmiştir. Hacılar burada Allah’a yalvaracak, ibadette bulunacak. Burası bir Mahşer yerini andıracak” dedi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.