Arafat hazırlığı

Mekke-i Mukerreme’deyiz. Arafat’a çıkmaya 6 gün var. Her taraf insanlarla dolup taşıyor. Müthiş bir heyecan var. Tavaf yeri, Mescidin içi hem de dört katında yer bulmak zor olduğu gibi mescidin etrafı da, yeni açılan yerlerle beraber lebaleb doluyor.

Tanıdığınız simalarla kucaklaşmak çok güzel. Alaaddin Köseoğlu, Mehmet Timur ağabeyler. İbrahim Göncü, Şecaattin Erfidan, Recep Bayraklılar, Abdulhalim Bilici, Mehmet Şener, Mahmut Oymak, Salih Tiryaki…
Daha birçok kardeşlerimizle Kutsal diyarda mülaki olmanın muhabbeti ile kalpler huzurla doluyor. Bu abi ve arkadaşlar kısm-ı ekserisi kıymetli eşleriyle hacca gelmişler.

Şirketler, Diyanet ve Mekkeli görevliler hummalı bir çalışmanın içindeler. Koptur ve Mentur Turizmle hacca gelen kardeşlerimizin Arafat, Müzdelife çadırlarının yerini tesbit, kolay intikallerinin sağlanması ve haccın farzından olan vakfenin huzur içinde yapılması için bugün adı geçen yerlerde tatbikat yapıldı.

Risale Haber’in yazarı Said Özadalı’nın rehberliğinde Diyanetin vazifelendirdiği kafile başkan ve din görevlileri ile şirket görevlileri katıldılar.

Hacılarımızın büyük bir kısmı kurban kesmeleri için ücretlerini Diyanet aracılığı ile İslam Bankasına yatırdılar. Bu kurbanların etleri fakir İslam ülkelerindeki insanlara yetiştirilecektir. Bu da haccın sosyal hayattaki faydalarından biridir.

Hac kelimelerle ifade edilmesi çok zordur. Ancak yaşanır. Gazantep’in Nizip ilçesinde sabah saat 06:00’da yakınlarını uğurlamaya gelen kalabalığın içinde daha önce beraber hacca gittiğimiz bir kardeşimizin boynuma sarılarak hüngür hüngür ağlaması bunun bir deliliydi.

Maddeten olduğu gibi manen de haccın hazzını almayı o şuur ile şuurlanmayı bütün hacılarımıza ve hepimize nasip etmesini Cenab- Hak’tan niyaz ve dua ediyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.