Arafat çadırlarında bu yıl bir ilk yaşanacak

Arafat çadırlarında bu yıl bir ilk yaşanacak

Her yıl yaklaşık 3 milyon hacı adayını ağırlayan kutsal topraklarda özellikle yaşlı ve hasta hacıların can güvenliğini sağlamak amacıyla önlemler alınıyor

Geçtiğimiz yıllarda hacıların Arafat'ta vakfeye durdukları esnada güneş çarpması ve sıcaklığa bağlı çeşitli hastalıklar nedeniyle birçok can kaybı yaşanmıştı. Bu gibi olayların tekrar yaşanmaması için Diyanet İşleri Başkanlığı “Klimalı yüksek çadır” adında yeni bir uygulama başlattı. 

Yaş ortalamasının yüksek olması ve Hac mevsiminin gittikçe sıcak günlere yaklaşması sebebiyle uygulamaya konulan klimalı yüksek çadır lüks acentaların verdiği hizmeti tüm Türk hacılara sunuyor. Bu yıl ilk kez uygulamaya koyulan yüksek klimalı çadır diyanet ve acentayla gelen tüm Türk hacılara hizmet edecek.

SOĞUK DIŞARI ÇIKMAYACAK

Uygulama hakkında bilgi veren Umre Daire Başkanı Yaşar Çapçı, “10 -12 bin lira gibi yüksek meblağlar ödeyip lüks acentalarla hacca giden insanlara sunulan hizmeti bütün Türk hacılarımıza sunuyoruz” dedi. Özel bir branda türünden yapılan çadır soğuk havanın dışarı çıkmasını engelliyor.

YeniŞafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.