Araçta güvenlik bakımdan geçer

Araçta güvenlik bakımdan geçer

Yaz sezonuna girmemizle birlikte araçların bakımı da önem kazandı.

  
Güvenlik için vazgeçilmez kurallar devreye girerken araç sahipleri de kendi inisiyatifleri başta olmak üzere otomobil servislerinin de desteğiyle yaza daha hazırlıklı olmak istiyor.

FREN VE ROT AYARI

Fren sistemlerinizi araç üreticisinin tavsiye ettiği aralıklarla kontrol ettirin. Ayarsız frenler,lastiklerde düzensiz ve hızlı aşınmalarına neden olur. Ani ve sert frenlemelerde kuvvet dağılımı lastiğe göre farklı olacağından, blok tipi aşınma olması ihtimali artar. Rot ayarı da önemli. Aracınızın mekanik ve süspansiyon sistemlerindeki aksaklıklar nedeni ile direksiyon ve araç yönü aynı olmayabilir. Ön düzen bozukluğu sadece lastiklerinizde ekonomik kayba neden olmakla kalmaz aynı zamanda aracınızın süspansiyon ve döner aksamına da zarar vererek zaman içerisinde yüksek mekanik tamir ve bakım masraflarına yol açar.

LASTİK VE BALANSA DİKKAT

Balans ayarında,Jant ve lastiğinizin uygun olarak eşlenmemesi hızlı sürüş esnasında zıplama, vuruntu, salgı, yalpa gibi konforsuzluklar hissetmenize neden olacaktır.Motor yağında da otomobilin motor yağ seviyesi ve yağın durumu kontrol edilmeli. Yağ çubuğundaki yağ seviyesi, minimum ile maksimum çizgisi arasında bulunmalı. Lastiklere bakıldığında ise uzun yolda otomobil yüksek hızlara çıkacağı ve daha yüklü olacağı için lastik basınçlarının fabrikanın önerdiği düzeye çıkarılması gerekir. Eğer aracınızda bu bilgiye ulaşamıyorsanız, normal basınçtan 2-4 psi fazla basınç uygulayın.Fren hidroliğinin seviyesi de minimum ile maksimum arasında olmalı. Ayrıca balataların da kontrol edilmesinde fayda var. Hava filtreleri tozlu yollarda daha çabuk kirlenir. Yola çıkmadan önce, hava filtrelerinin kontrol edilip kirliyse mutlaka değiştirilmesi gerekir.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.