Araçlarda klima bakımı yapılmaması birçok hastalığa davetiye çıkartıyor

Araçlarda klima bakımı yapılmaması birçok hastalığa davetiye çıkartıyor

Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, arabaların klimalarına bakım yaptırılmadan yola çıkılmaması konusunda uyarıda bulundu. Bucak, “Bakımdan kaçarken sağlığınızdan olmayın.” dedi.

Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, sıcakların başlamasıyla birlikte artan araç içi klima kullanımı ile ilgili gerekli bakımların yapılmaması halinde daha büyük sıkıntılarla karşılaşılabileceği konusunda sürücüleri uyardı. Sürücülerin sadece periyodik bakımlar veya arızalarla ilgili servislere geldiklerine dikkat çeken Mehmet Bucak, klima bakımının bu süreler beklenmeden yaptırılması gerektiğine dikkat çekti. 
 
Antalya’da henüz binlerce araç sahibinin klima bakımı yaptırmadığını ve bunun büyük risk oluşturduğunu vurgulayan Başkan Bucak, “Uzmanların verdiği bilgilere göre yanlış ve temizlenmemiş klima kullanımı sinüzit, göz dibi iltihabı, beyin iltihabı, akciğer problemleri, öksürük, orta kulak hastalıkları geçirmiş kişilerde yüz felci, denge işitme sorunları ve tonsilit gibi ciddi hastalıklara davetiye çıkarıyor.” diye konuştu. 
 
Antalya’da klima bakımı yaptıran çok az sürücü olduğuna değinen Bucak, vatandaşların serinleme yerine mikrop kaptığını belirtti. Değişen hava insanların nasıl bulundukları durumu değiştiriyorsa ısınan havalarda aracınızın durumunu değiştirdiğine dikkat çeken Başkan Bucak, “Gerekli olan her türlü bakım ve onarım araç sürücülerine sorunsuz bir tatil ya da yol keyfi sunar. Hiç kimse yolda herhangi bir nedenden dolayı kalmak istemez. Ama yaptırılmayan veya gereksiz bulunan bakım ve onarım sizleri yarı yolda bırakabilir. Güzelleşen havalar sıcaklığı da yanında getirdi. Gelen sıcaklar gerek motora gerek lastiklere gerekse de filtrelere zarar vermekte olup bakımları yapılmadığı zamanlar çok büyük masraf çıkartmaktadır. Özellikle yaz boyunca sürekli olarak kullanılacak klimaların bakımlarının da yapılması çok önemli. Sürücülerin nasıl ki kendilerine bakıyorsa araçlarına da aynı özenle bakmalarında fayda var,” diye konuştu.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.