Aracınızı kaputa vurmadan çalıştırmayın!

Aracınızı kaputa vurmadan çalıştırmayın!

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şube Başkanı Zehra Çelikok, kış aylarından korunmak için otomobillerin motor kısmına sığınan kediler konusunda vatandaşları uyardı.

Kış aylarında özellikle sokaktaki hayvanlarının, ısınmak ve soğuktan korunmak için araçların motor kısımlarını tercih ettiğini söyleyen Çelikok, vatandaşların otomobillerini çalıştırmadan önce, ön kaputu açmalarını veya kaputun üzerine parmaklarıyla tıklamalarını istedi.

Bu sayede otomobil motorunda bulunan kedi ve fare gibi hayvanların uzaklaşacağını belirten Çelikok, "Otomobilin herhangi bir uyarıda bulunmadan çalıştırılması durumunda motor kısmında bulunan hayvanların bazıları hayatlarını kaybederken, bazıları da ağır yaralanıyor. Motorun hareketi üzerine korkuya kapılan kediler, kaçmak isterken girdiği delikten de çıkamıyor. Daha sonra boşluğa düşüp yaralanıyor ya da otomobillerin kayışları arasına sıkışıyor. Bu da hayvanların kuyruklarının, ayaklarının, hatta kafasının bile kopmasına sebep oluyor. Bunun önüne geçebilmek için, otomobilinizin yanına gittiğinizde açabiliyorsanız kaputu açarak kontrol edin" dedi.
Açmaktan üşenen vatandaşların da en azından kaputun üzerine parmakları ile tıklaması gerektiğini ifade eden Çelikok, bu sayede hayvanların bulundukları yerden kaçabileceğini söyledi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.