Aracını otoparka park edenler tramvaya yüzde 50 indirimli binecek

Aracını otoparka park edenler tramvaya yüzde 50 indirimli binecek

Samsun’da hem trafiği rahatlatmak hem toplu taşıma araçlarının kullanımını yaygınlaştırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi ulaşım şirketi Samulaş 'park et-devam et' projesini başlattı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Tekel Otoparkı'nda araçlarını park eden Samkart sahibi sürücüler, tramvay ya da ekspres otobüse bindiklerinde yüzde 50 indirim alacak. Samulaş Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meydanı’nda eski tekel binalarının olduğu alana yapılan katlı otoparka araçlarını çeken vatandaşlara yepyeni bir kolaylık geliyor. Samsun’daki en ucuz kapalı otopark olan Tekel Otoparkı’nda Samkart sahibi sürücüler, araçlarını buraya bıraktıktan sonra bir saat içinde ekspres otobüs ya da tramvay hatlarına aktarma yapmaları halinde, toplu taşımadan yüzde 50 indirimli yararlanabilecek. Böylece örneğin Atakum ilçesinde işi olan bir vatandaş, aracını otoparka bırakarak, yakıt masrafından ve park yeri sorunundan büyük ölçüde kurtulmuş olacak.

İngilizce 'park and ride' diye isimlendirilen ve batılı ülkelerde çok sayıda örneği bulunan bu uygulamanın, Türkiye’deki ilk uygulamalarından birisini gerçekleştireceklerini belirten Samulaş yetkilileri, amacın, “özel araç kullanımını azaltıp toplu taşımayı teşvik etmek.” olduğunu belirtti. Uygulama, 20 Ocak pazartesi günü başlayacak.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.