Aracında bu cihaz olan yandı!

Aracında bu cihaz olan yandı!

Trafik Denetleme ekipleri bir araçta, radar cihazlarının yerini tespit edebilen cihaz tespit etmeleri üzerine sürücüye ceza kesti.

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bölge Trafik Denetleme ekipleri tarafından yapılan uygulama esnasında, araç göğsünde monteli, hız tespiti ve denetimi yapan trafik ekiplerinde bulunan radar cihazlarının yerini tespit edebilen ve radar detektörü olarak adlandırılan cihaz tespit edilmiştir. Karayolları Trafik Kanununa göre kullanımı ve bulundurulması suç olan radar algılayan detektörle ilgili araç sürücüsü hakkında gerekli adli işlemler başlatılmış ayrıca şahsa bin 462 TL idari para cezası kesilmiştir" denildi.
 
KULLANIMI YASAK
 
Radarları tespit eden radar dedektörü olarak adlandırılan bu tip cihazların kullanımı ile ilgili Karayolları Trafik Kanunu'nda iki ayrı madde bulunuyor. Madde 51/5-a'ya göre hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal etmek yasak. Bu yasağa uymayanlar 2 bin 203 lira ile 3 bin 673 lira arasında para ve 6-8 ay arasında hapois cezasına çarptırılıyor. Madde 51/5-b'de ise bu cihazları araçlarda bulundurmanın cezası düzenleniyor. Buna göre araçlarında radar tespit cihazı bulunduran sürücüler bin 462 TL ile 2 bin 203 TL arasında değişen para cezaısna ve 4-6 ay arasında hapis cezasına çarptırılıyor. Ayrıca sürücülere 15 ceza puanı kesiliyor.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.