Araç satışında renge dikkat!

Araç satışında renge dikkat!

Otomobil alım satımlarında bazı renkler aracı öne çıkarabilirken, bazıları da dezavantaj oluşturabiliyor.

İkinci el otomobil alım satımlarında tüketicilerin karşısına birçok kriter çıkıyor. Aracın temizliği, kilometresi, kaza geçmişi gibi... Bu kriterler kadar önde tutulmasa da, aracı satışta öne geçiren bir etken daha var: Renk

Fiyat kırma teklifi

Türkiye'de en çok beyaz, gri ve siyah renkleri tercih ediliyor. Özellikle galerici diye tabir edilen 2.el otomobil tüccarları, bir aracı alırken, bunlardan farklı bir renk için fiyat kırmayı dahi teklif edebiliyor. Bu üç renkten ise açık ara beyaz öne çıkıyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı veriler de bunu kanıtlar nitelikte. Kurum, geçtiğimiz yıl trafiğe kaydı yapılan araçlara dair verileri açıkladı. Buna göre Ocak-Aralık döneminde 746 bin 395 adet otomobilin trafiğe kaydı yapıldı. Bunların yüzde 63,2’sini beyaz renkli araçlar oluşturdu. 

Diğer renklerin tercih oranı

Otomobillerde ikinci renk tercihi ise yüzde 14,9’luk oranla gri, üçüncü de yüzde 9,1'le siyah oldu. Bu üç gözde rengi yüzde 5,8'le kırmızı takip etti. Diğer renkler ise toplam yüzde 7'lik paya sahip.

Neden beyaz?

Beyaz rengin bu kadar çok tercih edilmesinde temizliğin de payı büyük. Beyaz renkli araçlar, diğer renklere oranla tozu daha az belli ediyor. İnce çizikler de beyaz boya üzerinde çok zor fark ediliyor.

Tüm bu etmenler göz önünde bulundurulduğunda, beyaz renkli otomobiller, satışta diğerlerinden bir adım öne çıkıyor.

Kaynak : Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.