Araç sahiplerine çok önemli uyarı!

Araç sahiplerine çok önemli uyarı!

Araç muayene randevusunu yanlış adreste alanlar 13 ile 20 lira arasında ücret ödemek zorunda kalıyor.

Türkiye genelinde araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK'ün internet sitesinden ücretsiz sağladığı randevular, vatandaşın internet üzerinden yönlendirildikleri aracı siteler ya da bilinmeyen numaralar aracılığıyla ücretli hale dönüşebiliyor.
TÜVTÜRK'ün "www.tuvturk.com.tr" internet sitesi üzerinden ücretsiz sağlanan randevular, "0 850 222 88 88" numaralı çağrı merkezinden ise yurt içi telefon tarifesiyle ücretlendiriyor. TÜVTÜRK'ün dışında internet üzerinden randevu hizmetine aracılık sağlayan "gen", "com", "net" ve "com.tr" uzantılı çeşitli internet sitelerine girerek muayene için randevu almak isteyen araç sahipleri, araç bilgilerini girdikten sonra ödeme sayfasına yönlendiriliyor, kredi kartıyla ödeme yaptıktan sonra randevu veriliyor.
Araç muayene randevusu "bilinmeyen numaralar" hizmeti sağlayan hatlar üzerinden de alınabiliyor. Bu alanda hizmet veren şirketler, telefon görüşmelerini dakika üzerinden ücretlendiriyor. Dakikası yaklaşık 2 lira olan ücretlendirmede 8 ile 10 dakikaya kadar uzayabilen görüşme sürüleri sonrası randevu gerçekleştirilebiliyor. Buradan sağlanan randevu ücretleri telefon faturalarına yansıyor.
Aracı internet siteleri ya da telefonlarla alınan randevular için araç sahipleri 13 ile 20 lira arası ücret ödemek zorunda kaylıyor.
Türkiye'nin 81 ilinde, 73 gezici, 197 sabit ve İstanbul ve Antalya'da motosikletlere özel 3 istasyonla beraber 273 istasyonla araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK A.Ş'nin Genel Müdürü Kemal Ören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, istasyonlarında günde 26-30 bin aracın muayenesinin ve 10 binin üzerinde aracın egzoz emisyon ölçümünün yapıldığını belirtti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın denetiminde periyodik araç muayene hizmeti vermeye yetkili tek kuruluş olduklarını kaydeden Ören, araç muayene randevularını "www.tuvturk.com.tr" internet sitesinden ve 0 850 222 88 88 numaralı kendi çağrı merkezlerinden ücretsiz verdiklerini ifade etti.
İmtiyaz sözleşmesi süresince de randevu hizmetlerini ücretsiz vermeye devam edeceklerini dile getiren Kemal Ören, "Biz her hangi bir ücret almıyoruz. Bizim dışımızda farklı kişi ve kurumlar, kendi inisiyatifleriyle yine herkese açık olan internet sayfamızı kullanarak araç muayene randevu hizmetine aracılık hizmeti veriyor. Ücret alan siteler müşterinin bilgilerini aldıktan sonra bizden randevu alıyorlar. Bu aracılık hizmeti ile kurum olarak bizim hiçbir ilgimiz bulunmuyor" dedi.
Biz bu konuda araç sahiplerini uyarmak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yazılı açıklamaların yanı sıra gazetelere ilanlar verdiklerini belirten Ören, "31 Ocak 2013 tarihinde ulusal gazetelere ilan vererek randevu hizmetini internet sitemiz ve çağrı merkezimizden ücretsiz olarak vermeye devam ettiğimizi ve hiçbir aracı kurum ile bağımızın olmadığını duyurduk" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.