Araba alacağınıza önce Kudüs'e gidin

Araba alacağınıza önce Kudüs'e gidin

Kudüs'ün sadece Osmanlı döneminde sulh ile yönetildiğini söyleyen Prof. Dr. Ortaylı, "Her metrekaresi insan kanına bedeldir" diye konuştu.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kudüs'ün ülke tarihi açısından önemine işaret ederek, "Bizim dönem kadar sakin bir dönemi yok orasının. 4 asır sulh olması, sadece Osmanlı dönemindedir" dedi.

'ARABA ALACAĞINIZA ÖNCE KUDÜS'E GİDİN'

Türkiye Gençlik Vakfı'nın Bursa'da düzenlediği bir programda konuşan Ortaylı, hem gezen hem de okuyanın bilgi sahibi olacağını ve kültürünü artıracağını söyledi.

Katılımcılara Kudüs'e gidip gitmediklerini soran Ortaylı, salonu dolduranlardan sadece birkaç kişinin elini kaldırması üzerine, "Arkadaşlar araba alacağınıza önce Kudüs'e gidin. Önce bir dünyayı görün. Ondan sonra ev kurun" dedi.

'HER METREKARESİ İNSAN KANINA BEDEL'

Kudüs'ün, Osmanlı hakimiyetindeki dönemine değinen Ortaylı, şunları söyledi:
"Biz yüz yıl önce oradan çıktık. Çıkarken teslim olmadık. Avusturya ve Alman müttefiklerimiz, 'Buralar bombalanıyor ne mezar kaldı ne kilise ne Müslümanlara ait bir şey. Burayı terk edelim' dediler. Bizler de oradan çekildik. Buralar kavgalı bir yerdir. Her metrekaresi insan kanına bedeldir. Hakikaten her metresi önemlidir. Bizim dönem kadar sakin bir dönemi yok orasının. 4 asır sulh olması, sadece Osmanlı dönemindedir çünkü hiç kimseye zulmetmeden herkesin hakkına, hukukuna mukaddes bakan adamlarız. Biz imparatorluk yönetiyoruz. Bugünkü Yahudiler de bunu teslim ediyorlar." Sputnik

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.